Vārda dienu svin: Modris, Matīss, Mariss

Citronu rulete

Pinterest LinkedIn Tumblr +

It kā vecais, labais rolbiskvīts, tomēr atsvaidzinošā citronu nots piedod šim gardumam jaunu garšu dimensiju. 

Nepieciešams:
Pamatnei:
3 olas
80 g cukurs
80 g kviešu milti
šķipsniņa sāls
2 citronu miziņas
1 ēd.k. silta ūdens

Krēmam:
250 g “mascarpone” krēms
125 g saldais krējums
60 g pūdercukurs
1 vaniļas pāksts
200 g ogas pēc izvēles

Pagatavošana:
1) Krāsni sakarsē līdz 190 grādiem. Cepamo pannu noklāj ar cepamo papīru.
2) Lielā bļodā puto olas kopā ar cukuru un citronu miziņām, līdz tās kļuvušas gaiši dzeltenas un pufīgas. Iesijā miltus, sāli, un tad iecilā tos, līdz pazuduši kunkuļi. Pievieno ūdeni, iemaisa un lej mīklu uz cepamās paplātes.
3) Cep krāsnī 10-12 minūtes. Pēc izņemšanas ļauj atdzist. Tikmēr pagatavo krēmu. Bļodā liek “mascarpone” krēmu, pūdercukuru un sēkliņas no vaniļas pāksts. Saputo visu. Pievieno saldo krējumu un puto vēl pavisam nedaudz, līdz krēms sabiezējis.
4) Gatavo biskvītu noņem no papīra. Uz tā smērē krēmu un liek ogas. Rullē biskvītu ruletē. Dekorē ar svaigām ogām un krēmu, ja tas palicis pāri.

Dalīties.

Atstāt Ziņu