Vārda dienu svin: Lilita, Irita, Ita

Čilli piparu bezē ar cietā siera, apelsīnu krēmu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

alda, skābena un mazdrusciņ asa. Tāda ir šī Natašas piedāvātā pirkstiņuzkoda, kas pieteikta uzkodu recepšu konkursam un pretendē uz iespēju divām personām apmeklēt spāņu uzkodu vakaru bārā D’vine.

Ņem recepti līdzi uz veikalu! 
Izmanto QR kodu un skati 

receptes sastāvdaļas savā telefonā!

Sastāvdaļas:

Čillī piparu bezē nepieciešams:
2 olu baltumi
150 g pūdercukurs
šķipsniņa sāls
šķipsniņa citronskābe
čillī piparu pulveris 1/3 tējk.

Cietā siera, apelsīnu krēmam nepieciešams:
2 olu dzeltenumi
100 ml svaigi spiestas apelsīnu sulas
rīvēts cietais siers (kāda sauja)
2 ēd.k. cukurs

Svaigas ogas
Siers brie

Gatavojam bezē:
Olas baltumus sākam putot ar sāli, kad izveidojas putas, pakāpeniski beram klāt pūdercukuru. Turpinām putot, ieputojam čilli piparus un citronskābi. Putojam līdz stingrām putām.
Ar konditorejas šprici spiežam cepumu groziņus. Kaltējam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 100 grādiem ap 30 minūtēm vai līdz tie apkaltuši sausi.
Kamēr cepas bezē, gatavojam krēmu:
Olu dzeltenumiem pievienojam 2 ēdamkarotes cukura un pielejam apelsīnu sulu. Izmaisām. Karsējam uz nelielas uguns nepārtraukti maisot, līdz krēms sabiezē (~ 10 min).
Kad krēms sabiezējis, iemaisām rīvētu sieru līdz tas izkūst. Atdzesējam krēmu.
Uz bezē groziņiem liekam krēmu, pāri svaigas ogas un šķēlīti brie siera.
Klāt var pievienot vēl dažādu veidu sierus.

 

Līdz 5.maijam sūti mums arī savu uzkodas recepti un pretendē uz ielūgumu (2 personām) uz spāņu uzkodu vakaru D’vine Bārā, Radisson Blu Hotel Latvija.
Balvas vērtība – 36 EUR.

Dalīties.

Atstāt Ziņu