Vārda dienu svin: Lauris, Norberts

Cepti kartupeļi. Savādāki kā parasti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ai arī kartupelis šķiet tik ierasts un vienkāršs ēdiens, tam var izdomāt arī kādu neparastāku un neierastāku pagatavošanas veidu.

Nepieciešams:
Kartupeļi
Sāls
Olīveļļa
Baziliks
Fetaki vai cita veida siers

Pagatavošana:
Kartupeļus kārtīgi ar birstīti nomazgā un noberzē (lai nav smiltis). Katlā lej ūdeni, pievieno sāli un liek vārīties. Kad ūdens sāk burbuļot, katlā liek kartupeļus ar visu mizu. Vāra līdz kartupeļi ir gandrīz mīksti. Nokāš. Ņem cepešpannu, liek uz tās kartupeļus. Tad ņem šādu kartupeļu mīcāmo un katru kartupeli nedaudz saspiež. Tad pārslaka ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli, pipariem, pārkaisa ar kaltētu baziliku. Mēs vēl katram kartupelim uzlikām gabaliņu fetaki siera, bet var arī pārkaisīt ar rīvētu sieru, var olīveļļas vietā katram kartupelim uzlikt gabaliņu sviesta.

Liek krāsnī uz 180 grādiem un cep vēl 10-15 minūtes, līdz kartupeļi kļūst celtaini.

Dalīties.

Atstāt Ziņu