Vārda dienu svin: Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Ceptas ķirbja šķēlītes panējumā

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pavasaris jau klāt, bet mājās vēl ķirbju krājumi. Jānoēd taču beidzot! Taču ķirbju biezzupa un ķirbju pankūkas īsti vairs nekārojas, pārāk ierasti. Esam mēģinājuši ķirbi likt pat kotletēs, mērcēs -ļoti labi garšo! Ķirbis piešķir ēdienam sulīgumu un maigu garšu.
Šoreiz nolēmām izmēģināt ko jaunu – izcept ķirbi līdzīgi kā kabaci vai karbonādes. Kā mums sanāca? Mmm..lieliski! Tādēļ arī nolēmu neturēt sveci zem pūra un padalīties ar recepti. Ja nu gadījumā arī tev mājās uz skapja augšas vēl kāds ķirbis aizķēries, tad noderēs.

Sastāvdaļas:
Ķirbis
Olas
Garšvielas (sāls, malti melnie pipari, kaltēts baziliks)
Milti
Eļļa cepšanai

Pagatavošana:
Ķirbi nomizo un sagriež šķēlītēs. Šķēlīšu biezums – aptuveni puscentimetrs. Šķēles pēc tam ar gaļas āmurīti izklapē (līdzīgi kā karbonādi), bet tā, lai ķirbis nesaplīst. Var arī vienkārši sadurstīt ar dakšiņu, bet tad šķēlītēm jābūt plānākām.
Pēc tam visas šķēlītes apber ar sāli, pipariem un kaltētu baziliku, pārsit pāri olu. Ķirbju gabaliņus kārtīgi iemaisa garšvielu-olas šķidrumā un atstāj uz 15 minūtēm ievilkties.
Uzkarsē pannu, ņem šķēlītes pa vienai, apvārta miltos un liek uz pannas cepties. Apcep no abām pusēm.
Gatavas pasniedz kopā ar krējumu, var ēst gan kā piedevu kartupeļiem, rīsiem, salātiem utt., bet labi garšo arī vienas pašas.

Lai labi garšo!

Dalīties.

Atstāt Ziņu