Vārda dienu svin: Osvalds, Arvils

Cepta ola ar biezpienu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Balts-dzeltens-balts. Uzmini, nu, kas tas ir? Cepta ola ar biezpienu!

Šī recepte ierindojama to recepšu sarakstā, kura varētu sākties ar vārdiem: „Ja mājās nekā nav, tad atveriet ledusskapi, izņemiet…”

Bez tam recepte patiks lauku saimniecēm, kurām vasarā tā vien jādomā, ko vēl varētu pagatavot no lauku labumiem- olām un biezpiena.

Tātad-no ledusskapja jāizņem tikai olas un biezpiens.

Biezpienu vajadzēs tik ēdamkarotes ar kaudzi, cik olu tiks cepts.

Vēl vajadzēs ķimenes vai citas iecienītas garšvielas un sāli.

Gatavošana:
1. Uz sakarsētas pannas uzsit olas.

2. Uz katras olas uzliek ēdamkaroti biezpiena.

3. Uzber sāli un ķimenes.

4. Pannai uzliek vāku un uz ļoti lēnas uguns cep, līdz biezpiens „izkūst”, kļūst līdzīgs kausētajam sieram.

5. Protams, var variēt, izcepot olas pilnībā vai atstājot dzeltenumu mīkstu.

Un gatavas sātīgas, garšīgas, olbaltumvielām bagātas brokastis.

RECEPTE IESŪTĪTA KONKURSA ‘MANS IECIENĪTĀKAIS OLU ĒDIENS’ IETVAROS

UN KĀDS IR TAVS IECIENĪTĀKAIS OLU ĒDIENS? PAGATAVO, NOBILDĒ UN ATSŪTI RECEPTI MUMS!

BALVĀS- kvalitatīvie FISKARS Functional Form cepšanas piederumu komplekti!

Vairāk par konkursu lasi šeit>>>

Dalīties.

Atstāt Ziņu