olbiskvīts ir viens no ātrāk pagatavojamajiem saldajiem ēdieniem, kas ietver cepšanas procesu. Arī sastāvdaļu saraksts ir ļoti lakonisks. Tomēr ir knifiņi, kurus der ielāgot, lai biskvīts nesakristos un labi izceptos. Un tad jau arī radošākais no procesiem – pildījuma garšu salāgošana. Šeit trīs idejas viegli pagatavojamam pildījumam.
Nepieciešams biskvītam:
7 olas (istabas temperatūrā)
7 ēd.k. cukura (ēdamkarotes bez kaudzes, deserta karotēm var būt neliela kaudzīte)
7 ēd.k. miltu (ēdamkarotes bez kaudzes, deserta karotēm var būt neliela kaudzīte)
Pildījumam I versija:
Šokolādes krēms Nutella
Svaigas zemenes
Pildījumam II versija:
Šokolādes krēms Nutella
Ābolu biezenis
Pildījumam III versija:
100 g biezpiena
200 g 20% skābā krējuma
3 ēd.k. cukura
svaigas avenes
Pagatavošana:
Vispirms ķeras pie biskvīta cepšanas. Bļodā vai putojamā traukā iesit olas un pievieno tām cukuru. Liek silta (-40°C) ūdens peldē un ar mikseri puto līdz sakultas stingrās putās. Tad caur sietiņu pa daļām piesijā miltus (miltus jāsijā, jo tad tie nesaiet kunkuļos) un iekuļ olu masā ar parasto rokas putotāju (mikseri vairs neizmanto, jo tas var neizjaukt miltus, kas nonāk pie trauka malām vai trauka dibena). Uzliek karsēties cepeškrāsni uz 200°C. Kamēr krāsns uzsilst, ņem cepamo pannu un piegriež cepampapīru (vai pa veco laiku modei – avīzi). Izklāj pannu un lej pannā mīklu. Cepm 15-20 minūtes (gatavību var pārbaudīt ar sērkociņu vai zobu bakstāmo kociņu: ja mīkla nelīp pie kociņa, biskvīts ir gatavs). Izņem no krāsns un izliek biskvīta plāti uz galda ar augšu uz apakšu. Ļauj nedaudz atdzist. Tad no maliņām sāk atdalīt cepampapīru (avīzi). Šo biskvīta pusi, kurai noplēsts papīrs arī izmanto pildījuma uzziešanai.
Kad biskvīts jau praktiski izdzisis, var sākt to pildīt. Šeit 3 versijas pildījumiem:
Pildījuma I versija:
Ņem šokolādes krēmu Nutella. Tam vēlams būt istabas temperatūrā, lai var veiksmīgi izziest pa biskvīta virsmu. Klāj ~2-3 mm biezā kārtā. Tad ņem svaigas zemenes, sagriež plānās šķēlītēs un kārtā pa visu biskvīta virsmu, izņemot maliņu -1-2 cm platumā, kas pēc ruletes sarullēšanas būs ārpusē, pretējā gadījumā rulete vērsies vaļā un pildījums pa malu nāks ārā. Kad virsma izkārtota ar zemenēm, sāk biskvītu rullēt, lai sanāk rulete.
Pildījuma II versija:
Ņem šokolādes krēmu Nutella. Tam vēlams būt istabas temperatūrā, lai var veiksmīgi izziest pa biskvīta virsmu. Klāj ~2-3 mm biezā kārtā. Neaudz biezākā kārtā pa virsu šokolādes krēmam ziež ābolu biezeni. Kad virsma noklāta, sāk biskvītu rullēt, lai sanāk rulete.
Pildījuma III versija:
Bļodiņā sajauc biezpienu ar skābo krējumu un cukuru. Vienmērīgi klāj pa visu biskvīta virsmu. Izbārsta pa virsu svaigas avenes. Tad biskvītu rullē, lai sanāk rulete.
Ēd uzreiz vai ļauj pāris stundas ruletes pildījumam sasūkties.
Lai izdodas!
5 komentāru
Vai prāts!Mūsdienu avīžu krāsa ir indīga!
Es lieku vērīto kremu un ogas.
Es biskvītu cepu (gandrīz) tāpat: 6 olas, 6 ē/k cukuru, 6 ē/k miltus un pieberu nedaudz vaniļas cukuru. <br>Bet: olu baltumus sakuļu stingrās putās. Olu dzeltenumus sakuļu ar cukuru un vaniļas cukuru, pēc tam pievienoju miltus, pēc tam iemaisu saputotos olu baltumus. Masu gan neleju uz avīzes, bet gan uz c/papīra un lieku cepties 190* 10-12 min. 15 min ir krietni par daudz.<br>Esmu taisīju arī ar krējuma/biezpiena un ogu pildījumu, gan ar vārīto kremu un ogām un lieku uz nakti, ietītu follijā, ledusskapī. Tad ir iesūcies un ir garšīgi.