Ja vēlaties ciemiņus pārsteigt ar pīrādziņiem, kas paši kūst mutē,- šī būs īstā recepte. Mīklas pagatavošanas metode nāk no Ņinas Masiļūnes recepšu krājumiem – interesanti, ka raugs tiek pievienots, bet mīkla raudzēta netiek. Izcilo konsistenci piešķir sviesta daudzums un etiķa pievienošana. Pildījums ir maigas garšas, sulīgs un aromātisks.
Nepieciešams (16 pīrādziņiem):
Mīklai:
500 g “Dobeles dzirnavnieks” kviešu miltu “Ekstra”
300 g auksta sviesta
1/2 glāze ūdens
50 g svaigā rauga
1 tējk. etiķa
½ tējkarote sāls
1 ola pīrādziņu pārsmērēšanai
Pildījumam:
Eļļa cepšanai
250 g vistas filejas, sagrieztas kumosa lieluma gabaliņos
Šķipsniņa sāls
100 g saldās kukurūzas
Maza lociņu buntīte, sagriezta mazos gabaliņos
2 ēd.k. majonēzes
1 tējk. karija pulvera
Pagatavošana:
- Miltus izsijājiet uz tīras darba virsmas, ar nazi iekapājiet sviestu tā, lai izveidotos salīdzinoši viendabīga, bet drumstalām līdzīga mīkla. Ūdenī iemaisiet raugu, etiķi un sāli. Pēc tam no mīklas izveidojiet glītu kaudzīti, tās vidū izveidojiet bedrīti, kurā ielejiet ūdeni ar raugu. Ar nazi šķidrumu uzmanīgi iekapājiet mīklā, pēc tam ar rokām visu samīciet viendabīgā masā. Atstājiet uz 30 minūtēm vēsumā, piemēram, ledusskapī.
- Kamēr mīkla atpūšas, sagatavojiet pildījumu. Uz pannas uzkarsētā eļļā aptuveni piecas minūtes kopā ar šķipsnu sāls apcepiet vistas gabaliņus. Pēc tam nedaudz atdzesējiet un sakapājiet smalkākā masā. Pievienojiet kukurūzu, lociņus, majonēzi un karija pulveri un visu samaisiet.
- Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
- Mīklu izveltnējiet aptuveni piecu milimetru biezā plāksnē un izgrieziet kvadrātiņus, kuru vidu sapildiet ar pildījumu. Pēc tam to pārlokiet uz pusēm tā, lai veidotos trijstūris. Izmantojot dakšiņas zaru augšējo daļu, saspiediet pīrādziņa malas. Apsmērējiet tos ar sakultu olu. Pīrādziņus lieciet uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, 3-4 cm attālumā vienu no otra. Cepiet 20 minūtes vai līdz pīrādziņi kļuvuši zeltaini brūni.