Vārda dienu svin: Guntra, Ginters, Marianna

Biešu, tomātu salāti ziemai

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ar spīti neparastiem laikapstākļiem, ar kādiem mūsu dārziem šogad nākas sadzīvot, kaut kas tomēr ir izaudzis, un nu ir sācies aktīvs ziemas krājumu gatavošanas laiks. Šeit izmēģinājām interesantu biešu salātu recepti ziemai. Smarža virumam ir dievīga, ziemā lieti noderēs zupu gatavošanā!

Sastāvdaļas:
1 kg vārītu biešu
1 kg burkānu
1 kg sīpolu
1 kg tomātu
200 g cukura
~ 10 ķiploka daiviņas (var mazāk, ja ir lielas)
zaļumi (pētersīļi, selerijas, dilles)
2 tējkarotes sāls
0,5 tējkarote melnie pipari
augu eļļa

Gatavošana:
Bietes iepriekš novāra. Kad tās padzisušas, sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves. Arī burkānus sarīvē, sīpolus smalki sagriež. Pannā apcep sīpolus kopā ar burkāniem un bietēm. Tomātus noblanšē un tiem noņem miziņu, sagriež mazos gabaliņos.
Katlā liek apceptos burkānus, bietes un sīpolus, pievieno tomātus, sasmalcinātus zaļumus, pielej eļļu un sautē aptuveni 10 minūtes. Tad pieber garšvielas – cukuru, sāli, piparus, pievieno ķiplokus (saspiestus ar ķiploku spiedi). Visu pasautē vēl dažas minūtes un karstu pilda burkās, aizvāko. No minētā daudzuma sanāca 8 puslitra burciņas.

Dalīties.

Atstāt Ziņu