Vārda dienu svin: Ādolfs, Ilgonis

Baltā aukstā zupa

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vasara ir laiks, kad ēdienreizēs tik un tā kārojas ko vieglu un atsvaidzinošu. Kāpēc gan, lai tā nebūtu aukstā zupa! Ierasts, ka kafejnīcās lielākoties pasniedz biešu auksto zupu, es savukārt esmu iecienījusi „balto” jeb kefīra auksto zupu. Piedāvāju arī tev pamēģināt tādu pagatavot!

Lai pagatavotu lielu bļodu šīs aukstās zupas, nepieciešams:
4-5 ar mizu (var arī bez) novārīti kartupeļi
2-3 novārītas olas
4-5 svaigi lauka gurķīši
Gabaliņš salami desas  vai maigi žāvētas cūkgaļas karbonādes vai šķiņķa
Lociņi, dilles
Kefīrs
Sāls

Pati pagatavošana ir salīdzinoši vienkārša un ātra. Sagriež stienīšos novārītos kartupeļus, tāpat stienīšos sagriež svaigo gurķi un desu vai žāvēto karbonādi. Olas sasmalcina. Sasmalcina arī dilles un lociņus. Visu liek lielā bļodā. Pievieno kefīru un sāli pēc vēlēšanās. Visu kārtīgi samaisa un uz kādu pusstundu noliek vēsuma ievilkties. Pēc tam var celt galdā!

 

Kāda ir tava īpašā aukstās zupas recepte? Padalies!
Savu receptes aprakstu un foto sūti uz sp@sievietespasaule.lv!


Dalīties.

Atstāt Ziņu