Vārda dienu svin: Anna, Ance, Annija

Austrumnieciskā dārzeņu buljonzupa

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Es zinu, ka manam vīram ir mīļākais ēdiens – viņa mammas gatavotais rosols. Diemžēl man tādu pagatavot neizdodas, jo tur ir kāds īpašs firmas noslēpums, kas netiek izpausts un ko grūti atdarināt.

Nevēloties radīt sliktu pakaļdarinājumu, es izvēlos eksperimentēt un piedāvāt savam vīram arvien jaunas un interesants garšas. Rezultātā vīrs ir patīkami pārsteigts un atkal un atkal man tiek lūgts pagatavot „nu to garšīgo ēdienu, ko tu toreiz pagatavoji”!

Tāda ir arī šī vieglā, nedaudz austrumnieciskā dārzeņu buljonzupa, ko vēlos pieteikt konkursam „Mana vīrieša mīļākais ēdiens”.

Nepieciešams:
2 vidēji lieli burkāni
4 selerijas kāti
Neliela ziedkāposta galviņa (var ņemt ½ ziedkāpostu, ½ brokoli)
Saujiņa svaigu zaļo zirnīšu
5-7 vidējas šampinjonu galviņas
Sāls, 3 ēdamkarotes sojas mērces

Pagatavošana:
Sagatavo dārzeņus – burkānus nomizo un sagriež šķēlītēs, ziedkāpostu sadala mazās daļiņās, seleriju sagriež gabaliņos, arī šampinjonus notīra un sagriež šķēlītēs. Liek vārīties ūdeni (ja vēlas izteiktāku garšu, var pievienot buljonu vai dārzeņu buljona kubiņu), pievieno nedaudz sāli. Kad ūdens uzvārījies, liek katlā sagrieztos burkānus, sagrieztās selerijas un zaļos zirnīšus. Pēc pāris minūtēm pievieno arī ziedkāpostus. Kad visas sastāvdaļas (burkāni, zirnīši) teju gatavi, zupai pievieno sagrieztās sēnes, pāris minūtes ļauj pavārīties. Pašās beigās pievieno sojas mērci. Es pievienoju 3 ēdamkarotes, taču var likt vairāk vai mazāk – tas pēc pašu vēlēšanās. Sanāk ļoti garda zupa, ko vīrs lūdz gatavot atkal!

 

Recepte iesūtīta konkursa “Mana vīrieša mīļākais ēdiens” ietvaros!

Dalīties.

Atstāt Ziņu