Vārda dienu svin: Mirta, Ziedīte

Aukstie salāti ar vārītiem olu baltumiem

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Šeit laba ideja, kā salātos pagatavot olu baltumus, kas bieži vien paliek pāri, ja gatavo desertus, kuros vajadzīgi vien olu dzletenumi.

Sastāvdaļas:
rīsu nūdeles
vārīts burkāns
puscietais siers
olīvas
olas, var ņemt protams veselas olas, bet te būs versija ar olu baltumiem. Tā kā bieži gatavojot dažādus ēdienus tiek izmantoti tikai baltumi vai tikai dzeltenumi,tad otra puse jādomā, kur likt un te nu būs ideja.
citrona sula 1 ēd.k
1 ēd.k eļļa
ķiplokdaiviņa 1
ābolu etiķis 1 tēj.k
dilles

Pagatavošana:
Te būs olu baltumi, kas paliek pāri no desertu gatavošanas. Ņemam olu baltumus pievienojam dilles, garšvielas, viegli sakuļam.
Pārtikas plēves gabaliņus iesmērējam ar eļļu. Katrā gabaliņā liekam ēdamkaroti olas baltuma, sasienam tūtiņu ciet.

Liekam vārīties karstā ūdenī ap 5-7 minūtēm. Šādi var arī dzeltenumus gatavot.

Sagriežam baltumus mazākos gabaliņos. Šādi olu baltumus varam pasniegt brokastīs vai pievienot visdažādākajos ēdienos un nebūs jādomā, ko no tiem gatavot.

Vārītu burkānu sarīvējam uz rupjās rīves.

Izvāram rīsu nūdeles.

Sieru sarīvējam uz rupjās rīves.

Olīvas sagriežam mazākos gabaliņos.

Citronu sulu samaisam ar etiķi, eļļu, izspiestu caur spiedi ķiploku.

Šķīvī viegli sajaucam visas sastāvdaļas.

Pasniedzam.

Recepte iesūtīta konkursa ‘Mans iecienītākais olu ēdiens’ ietvaros

Dalīties.

Atstāt Ziņu