Vārda dienu svin: Anna, Ance, Annija

Ātri pagatavojams un gards – vistas plovs

Pinterest LinkedIn Tumblr +

tri jāpagatavo sātīgas vakariņas? Tādā gadījumā šī būs ideāla recepte – ātri pagatavojams un gards vistas plovs!

Nepieciešamās sastāvdaļas (6 porcijām):
2 paprikas
sīpols
600 g rīsi
3 vidēji lielas vistas filejas
karijs
olīveļļa
sāls
pipari
tomātu mērce

Pagatavošana:
Vispirms liek vārīties rīsus (šajā gadījumā 4x150g paciņas), ūdenim ir pielikts klāt karijs, sāls, pāris pilieni olīveļļas, lai rīsi nesaķepētu. Vāra 15-20 minūtes. Paralēli tam ķeras pie pārējo sastāvdaļu griešanas. Nomazgā, iztīra paprikas un sagriež mazos kubiciņos. Līdzīgi sagriež sīpolu. Ņem pannu vai katlu, uzlej nedaudz olīveļļas un liek papriku un sīpolus cepties. Tad ķeras klāt vistas filejas griešanai. Šajā gadījumā izmantoju 3 palielas filejas. Sagriež diezgan mazos gabaliņos. Kad paprika un sīpoli jau apsautējušies, pievieno sagriezto fileju un to apcep. Var pievienot garšvielas pēc vēlēšanās. Pa to laiku rīsi jau izvārījušies un vajag tos nokāst un vienu pēc otras rīsu paciņas pievienot paprikai un rīsiem. Visu rūpīgi samaisa un pievieno tomātu mērci. Arī pēc vēlēšanās. Un tas arī viss – plovs gatavs! Vajadzīgas būs tikai nepilnas 40 minūtes.

Labu apetīti!

Dalīties.

14 komentārs

  1. Šādu recepti vienreiz pamēģināju restorānā un bija ļoti garšīgi! Tad nolēmu pamēģināt pagatavot plovu ar vistas gaļu arī mājās! Varu teikt, ka to var pagatavot ļooti ātri un nav jāsēž stundām pie plīts sautējot cūkgaļu vai liellopa gaļu! Šāds plovs man pat garšo labāk nekā "tradicionālais" plovs! 🙂

  2. Es vakar savējiem uztaisīju, vīrs izbrīnijās, ka vista klāt plovam un teica, ka osot ļooti garšīgs. Paldies par vienkāršu recepti.

  3. Jau kādu aiku gatavoju plovu ar vistas gaļu. Tā vismaz vienmēr ir mīksta, nevis sīksta, kā mēdz gadīties ar cūkgaļu. Es tiai pievienoju ēl arī nedaudz apceptu, rīvētu burkānu.

  4. Egils Kuprijanovs on

    …Kad paprika un sīpoli jau apsautējušies, pievieno sagriezto fileju un to apcep…<br>….Pa to laiku rīsi jau izvārījušies un vajag tos nokāst un vienu pēc otras rīsu paciņas pievienot paprikai un rīsiem…??? – laikam drukas kļūda , saprotu. <br>Bet tad jau "plovs" būs ar apceptu vistas gaļu – ir salmonellas infekcijas risks !!! <br>

Atstāt Ziņu