Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Ātrais vistas plovs

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nepieciešamās sastāvdaļas (atkarīgas no tā, cik lielu porciju grib gatavot, man šoreiz ir sastāvdaļas lielam kastrolim):
divas paprikas, sīpols, rīsi, vistas fileja, karijs, olīveļļa, sāls, pipari, tomātu mērce.

Pagatavošana:
Vispirms liek vārīties rīsus (šajā gadījumā 4x150g paciņas), ūdenim ir pielikts klāt karijs, sāls, pāris pilieni olīveļļas, lai rīsi nesaķepētu. Vāra 15-20 minūtes. Paralēli tam ķeras pie pārējo sastāvdaļu griešanas. Nomazgā, iztīra paprikas un sagriež mazos kubiciņos. Līdzīgi sagriež sīpolu. Ņem pannu vai katlu, uzlej nedaudz olīveļļas un liek papriku un sīpolus cepties. Nākamais solis ir vistas filejas sagriešana. Šajā gadījumā izmantoju 3 palielas filejas. Sagriež diezgan mazos gabaliņos. Kad paprika un sīpoli jau apsautējušies, pievieno sagriezto fileju un to apcep. Var pievienot garšvielas pēc vēlēšanās. Pa to laiku rīsi jau izvārījušies un vajag tos nokāst un vienu pēc otras rīsu paciņas pievienot. Visu rūpīgi samaisa un pievieno tomātu mērci. Arī pēc vēlēšanās. Un tas arī viss – plovs gatavs! Vajadzīgas būs tikai nepilnas 40 minūtes.

 

Dalīties.

Atstāt Ziņu