Vārda dienu svin: Elga, Helga, Elgars

Ātrais ābolu-banānu kārums

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ai pagatavotu šo saldo gardumu, tiešām nepieciešams vien mirklis.
Ikvienam ir pieejamas šī kāruma sastāvdaļas un ļoti vienkārša ir tā pagatavošana. Ja receptē izmanto garšvielu maisījumu piparkūkām, tad šis saldais kļūst par Ziemassvēku gardumu.

Sastāvdaļas (1 plātij):
20 skābeni āboli
5 banāni
Gaišās rozīnes (200g vai vairāk/mazāk)
250 g mannā
Dr.Oetker vaniļas cukurs
Cukurs
Brūnais cukurs
Kanēlis vai garšvielu maisījums piparkūkām.
Cukura pērlītes
Jogurts, saldējums vai piens.

Pagatavošana:
Nomazgā ābolus. Tos sagriež ceturtdaļās, izņem serdi.
Sagrieztajiem āboliem pieber gaišās rozīnes, vaniļas cukuru, cukuru (pēc ieskatiem) un mannā. Visu samaisa un atstāj apmēram uz pusstundu, lai āboli atsulotos un lai šajā suliņā nedaudz uzbriestu gan rozīnes, gan mannā.
Plātī ieklāj cepampapīru. Ābolus ar rozīnēm kārto uz plāts. Pabiezās šķēlēs sagriež un uz plāts virs āboliem kārto arī banānus.
Pārkaisa ar brūno cukuru un kanēli vai garšvielu maisījumu piparkūkām.
Liek cepeškrāsnī 180-200 grādu temperatūrā un cep, līdz ābolu miziņa un mannā putraimiņi paliek zeltaini brūni.
Pasniedz ar jogurtu,saldējumu vai pienu. Pārkaisa ar cukura pērlītēm.
Recepti var papildināt pēc saviem ieskatiem ar, piemēram, žāvētām aprikozēm, dzērvenēm.

 

Recepšu konkurss “Mirklis salduma”
Mēs vēlamies uzzināt, kas ir tie gardumi, kas šajā gada tumšajā laikā tieši tavās mājās ienes mirkli salduma. Padalies ar savām cepumu, plātsmaižu, kūku un citu našķu receptēm! Balvās- dāvanu grozi no garšīgo un virtuvē noderīgo „Dr.Oetker” produktu klāsta.

Vairāk par konkursu uzzini šeit>>

Dalīties.

Atstāt Ziņu