Vārda dienu svin: Jēkabs, Žaklīna

Asais tomātu džems

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Viktorija piedāvā tev ziemas krājumus papildināt ar ko pikantu- Aso tomātu džemu. Pamēģini! Iesūtīts konkursam Gatavojam krājumus ziemai’.

Vajadzēs:
800g tomāti
400g paprika
3-4 asie čili pipari
6-8 ķiploka daiviņas
50ml 9% etiķis
300g cukurs ar pektīnu
2 tējk. sausais oregano
sāls pēc garšas

Pagatavošana:
Tomātus iegriezt un pārliet ar vārošu ūdeni. Paturēt 3-4 min, ūdeni noliet, tomātus atdzesēt un noņemt miziņu. Tomātus sagriezt smalkāk un ielikt katliņā. Čili piparus un papriku sagriezt uz pusēm, izņemt sēkliņas un sagriezt strēmelītēs. Pievienot tomātiem. Ķiplokus smalki sakapāt un pievienot tomātiem. Pievienot sāli, oregano un vārīt uz mērenas uguns apm. 45 min, ik pa brīdim apmaisot. Pievienot etiķi un cukuru un paturēt vēl uz mērenas uguns 5-7 min.
Mazliet atdzesēt, salikt burciņās un glabāt vēsā vietā.

Citas tomātu konservēšamas metodes:

 

VĒSMAS TOMĀTI ŽELEJĀ >>

 

ĶEGUMA SALĀTI >>

 

TOMĀTI SAVĀ SULĀ >>

ZAĻO UN SARKAN0 TOMĀTU SALĀTI >> 

 

MARINĒTI GURĶI, TOMĀTI UN PAPRIKA >>

TOMĀTU ‘EZĪŠI’ >>

TOMĀTU-PAPRIKAS LEČO >>

PIKANTAIS TOMĀTU LEČO >>

TOMĀTU LEČO >>

TOMĀTI ŽELEJĀ >>

SĒŅU SOĻANKA >>

SKĀBĒTI GURĶI UN TOMĀTI >>

Ieskaties! Dažas tomātu receptes ikdienai

Uzkodas
Zupas
3 pildītu tomātu versijas
Salāti

 

Dalīties.

Atstāt Ziņu