ienkārši, visiem pieejami produkti, svaiga garša, oriģināls pasniegšanas veids,- tā varētu raksturot pildīto ķirštomātiņu uzkodu, ko mums iesūtījusi lasītāja Inese.
Viss, kas ir nepieciešams, ir 40-50 mazie tomātiņi, 400g (2 paciņas) 5% biezpiena, buntīte diļļu, 3 paprāvas ķiploka daivas, sāls, nedaudz skābais krējums.
Pirms aprakstu gatavošanas procesu, nelielai atkāpei – man bija iespēja iegādāties tomātiņus uz svaru, tāpēc varēju noteikt precīzu skaitu. Ja tu pērc mazos tomātiņus kastītēs, tad uz šo pildījuma daudzumu varētu vajadzēt 2-3 kastītes.
Bet nu ķeramies pie darba!
Vispirms noskalo un nožāvē vai noslauka mazos tomātiņus. Tad tomātiņiem nogriež cepurītes un izgrebj vidiņus. Kad tas izdarīts, uz noklātām salvetēm vai paplātes saliek izgrebtos tomātiņus ar griezuma pusi uz leju. Tas nepieciešams, lai no tomātiņiem iztek liekais šķidrums.
Kamēr tomāti iztek, gatavo pildījumu. Bļodā liek biezpienu, ko ar dakšiņu vai koka karoti rūpīgi izmīca, lai veidotos maksimāli krēmīga, viendabīga masa (tāpēc labāk izvēlēties mazāk graudainu biezpienu). Tad pievieno smalki sakapātas dilles (vēlams lietot tikai lapiņu daļu, nevis kātiņus) un izspiestu ķiploku. Visu rūpīgi samaisa. Tad pēc garšas pievieno nedaudz sāls un, ja jūt, ka masa ir pārāk sausa un graudaina, var pievienot arī kādu tējkaroti skābā krējuma. Vēlreiz visu rūpīgi apmaisa. Tad sākas [laikietilpīgākais] pildīšanas process: ņem izgrebto tomātiņu, ņem ar tējkaroti biezpiena masu un pilda tomātiņā, līdz tas pilns.