Vārda dienu svin: Modris, Matīss, Mariss

Apgrieztā zemeņu kūka

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Saka jau, ka zemenes vislabāk ēst svaigas, tomēr, ja sakārojas pagatavot kādu gardu desertu ar šīm sezonas ogām, iespējams, ir vērts izmēģināt šo recepti!

Nepieciešams:
60 g sviests (istabas temperatūrā)
170 g cukurs
1 ola
150 g paniņas
1 ēd.k. vaniļas ekstrakts
160 g milti
5 g cepamais pulveris (3/4 tējk.)
50 g baltā šokolāde
200 g zemenes
pūdercukurs dekorēšanai

Pagatavošana:

1)   Skarsējiet krāsni līdz 185 grādiem. 20 cm cepamo formu noklājiet ar cepamo papīru un maliņas ietaukojiet ar kripatiņu sviesta.

2)   Lielā bļodā sakuliet sviestu kopā ar cukuru. Mikserējiet, līdz izveidojas krēmīga gaiša masa. Pievienojiet olu un turpiniet putot vēl 2 minūtes. Pielejiet vaniļu un iemaisiet. Tad trīs daļās pievienojiet paniņas un miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. Sakapājiet balto šokolādi, pievienojiet un samaisiet. 

3)   Formas  apakšu noklājiet ar sagrieztām zemenēm (100 g). Gatavo mīklu lejiet pannā pa virsu ogām. Cepiet krāsnī 25-30 minūtes, līdz iedurot kūkā ar nazīti, tas iznāk ārā tīrs. Pēc cepšanas vismaz 30 minūtes ļaujiet kūkai atdzist. Apgrieziet to. Pasniedziet pārbērtu ar pūdercukuru un atlikušajām svaigajām zemenēm.

Dalīties.

Atstāt Ziņu