Vārda dienu svin: Ausma, Inguna, Ingūna, Inguns, Ausmis

Ak, Margarita!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Par to, kā radies kokteilis Margarita ir ļoti daudz dažādu nostāstu un versiju.

Viena no tām vēsta, ka 1941. gada oktobrī, Meksikā, kāds bārmenis vārdā Dons Karlos eksperimentēja ar dažādām dzērienu sastāvdaļām un izgudroja jaunu dzērienu. Bārā ieradās kāda prestiža apmeklētāja, Vācijas vēstnieka meita, Margarita Henkela, un tieši viņai bārmenis deva nogaršot jauno kokteili. Tāpēc arī tam dots tāds nosaukums, jo pirmā sieviete, kas to nogaršoja, bija Margarita.

Cits stāts vēsta, ka kāda Margarita, kas strādājusi krogā, iedibinājusi tradīciju – piecos no rīta, izturīgākajiem apmeklētājiem, ļaut no savām kuplajām krūtīm nolaizīt sāli un izdzert pēdējo tekilas glāzīti. Taču pēc kāda laika uztradās vienkārši nenogāžams mačo, kuram tā iepatikās pēdējās tekilas glāzītes, ka Margaritai nācās izdomāt citu veidu, kā šo kārumu pasniegt, proti, radot kokteili, kurā tekilai tika pievienots apelsīnu ziedu liķieris.

Sastāvdaļas:
50 ml tekila (silver)
25 ml apelsīna ziedu liķieris
laima sula
pilīte cukura sīrupa

Pagatavošana un pasniegšana:
Visas sastāvdaļas sajauc kopā. Glāzes maliņas iesmērē ar laimu un tad apviļā sālī. Glāzes piepilda ar ledu un lej sagatavoto dzērienu, dekorē ar laima šķēlīti.

Dalīties.

Atstāt Ziņu