Vārda dienu svin: Laura, Jadviga

Ābolu rausis ar kanēli

Pinterest LinkedIn Tumblr +

oti klasiska un vienkārša rauša recepte, bet ābolu laikā varen noderīga, lai ātri mājās pagatavotu brīnišķīgu gardumu pie tējas tases.

 

Izmanto QR kodu un skati 
receptes sastāvdaļas savā telefonā!

Sastāvdaļas:
Rausim:
Āboli
2 glāzes kviešu miltu
2 olas
1,5 glāzes skābā krējuma
1 glāze cukura
1 tējk. cepamā pulvera

Rauša virskārtai:
1 glāze skābā krējuma
1 ola
~ 2 ēd.k. kanēļa
3-4 ēd.k. cukura

Pagatavošana:
Ābolus nomizo, sagriež šķēlītēs. Miltos iemaisa cepmapulveri, sajauc kopā ar skābo krējumu, olām un cukuru un maisa līdz iegūst viendabīgu mīklu. Mīklu lej uz cepamās plāts un kārto virsū ābolus. Liek sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos uz ~ 20 minūtēm. Kad rausis izskatās gandrīz gatavs, ņemam ārā un uzsmērējam pa virsu skābā krējuma masu – krējums sajaukts kopā ar cukuru, olu un kanēli. Liekam atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz dažām minūtēm. 

Lai labi garšo!

 

Izmēģini arī kādu no šīm ābolu receptēm!

Ķirbju un ābolu krēmzupa >> Puravu ābolu salāti >> Ābolu-mārrutku krēmzupa >>

     
 Ābolu rupjmaizes pudiņš >>  Ābolu launaga našķis >>  Biezais ābolu ķīselis >>
     
 Ābolu banānu kārums >>  Cepti āboli >>  Putojošie ceptie āboli >>
     
 Drupaču ābolmaize >>  Svaigā siera – ābolu kūka >>  Biezpiena ābolu sacepums >>
     
Aroniju ābolu kūka >> Ābolu strūdele >>
Ābolu kūka “Sapnis” >>
     
 Ābolu pīlādžu ievārījums >>  Ābolu banānu ievārījums >>  Ābolu kanēļa ievārījums >>
Dalīties.

Atstāt Ziņu