oti klasiska un vienkārša rauša recepte, bet ābolu laikā varen noderīga, lai ātri mājās pagatavotu brīnišķīgu gardumu pie tējas tases.
Izmanto QR kodu un skati |
Sastāvdaļas:
Rausim:
Āboli
2 glāzes kviešu miltu
2 olas
1,5 glāzes skābā krējuma
1 glāze cukura
1 tējk. cepamā pulvera
Rauša virskārtai:
1 glāze skābā krējuma
1 ola
~ 2 ēd.k. kanēļa
3-4 ēd.k. cukura
Pagatavošana:
Ābolus nomizo, sagriež šķēlītēs. Miltos iemaisa cepmapulveri, sajauc kopā ar skābo krējumu, olām un cukuru un maisa līdz iegūst viendabīgu mīklu. Mīklu lej uz cepamās plāts un kārto virsū ābolus. Liek sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos uz ~ 20 minūtēm. Kad rausis izskatās gandrīz gatavs, ņemam ārā un uzsmērējam pa virsu skābā krējuma masu – krējums sajaukts kopā ar cukuru, olu un kanēli. Liekam atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz dažām minūtēm.
Lai labi garšo!
Izmēģini arī kādu no šīm ābolu receptēm!