Vārda dienu svin: Pēteris, Pāvils, Pauls, Paulis

Ābolu – mārrutku krēmzupa

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Viktorija dalās ar neparastu zupas recepti, kuras sastāvdaļas gan ir tik vienkāršas un pieejamas, ka visas, visticamāk, mājās jau atrodamas.

Nepieciešamie produkti:
250g kartupeļu
4 vidēji lieli āboli
1/2 citrona sulas
2 nelieli sīpoli
100g mārrutku saknes (es ņēmu parastos mārrutkus, kas ir burciņās, pēc garšas)
4 ēd.k. olīveļļas (2 ēd.k)
250ml dārzeņu buljona (es aizvietoju ar ūdeni)
250ml biešu sulas (var ņemt arī parastās bietes, bet es šoreiz iztiku bez)
200ml saldā krējuma ( var iztikt bez, vai aizvietot ar pienu)
sāls, pipari, cukurs pēc garšas
majorāns
1 ēd.k. citrona strēmelītes

Pagatavošana :
Ābolus nomizo, notīra, sagriež un aplej ar citrona sulu. Sagrieztus kartupeļus, mārrutkus, sīpolus un pusi ābolu (diētiskajā variantā – visu ābolu daudzumu) apcep eļļā. Pielej klāt buljonu, biešu sulu un vāra 30 min. Tad visu sablenderē, pielej saldo krējumu, sāli, piparus, cukuru, majorānu un uzvāra vēlreiz.
Atlikušos ābolus apcep 2 ēd. k. eļļas un ieliek jau šķīvī.
Dekorē ar citrona strēmelītēm un majorānu.

Lai garšo!

Recepte iesūtīta konkursa Mana garšīgā zupas recepte ietvaros.

Dalīties.

Atstāt Ziņu