Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Ābolu mafini

Pinterest LinkedIn Tumblr +

bolu laikā būtu grēks nepagatavot arī mafinus ar āboliem. Lieliski brīvdienu rīta brokastīm vai brīžiem, kad vienkārši gribas panašķoties. 

Nepieciešams:
250 ml jogurta (var izmantot arī skābo krējumu)
2-3 ēd.k. eļļas
2 olas
250-300g miltu
4 vidēji āboli
2 tēj.k. cepamā pulvera
rozīnes
cukurs
sāls

Pagatavošana:
Bļodā sakuļ olas. Pievieno jogurtu un eļļu un visu rūpīgi samaisa. Pievieno šķipsniņu sāls un cukuru (pēc garšas, atkarībā no tā, vai izmantots bezpiedevu jogurts vai saldināts jogurts). Samaisa. Tad masā iecilā nomizotus un sarīvētus ābolus. Pēc tam pievieno miltus, kas sajaukti kopā ar cepamo pulveri. Visu samaisa, lai mīklā nepaliek kunkuļi. Noslēgumā mīklā iecilā noskalotas rozīnes. 

Lej formiņās un cep 180-200 grādu temperatūrā aptuveni 20 minūtes (gatavību var pārbaudīt, iedurot mafinā koka irbulīti: ja irbulītis paliek saus, tad mafini gatavi, ja tam vēl pielīp mīkla, tad vēl vajag pacept).  

Dalīties.

1 komentārs

Atstāt Ziņu