Vārda dienu svin: Guntra, Ginters, Marianna

Ābolu ievārījums ar smiltsērkšķiem un apelsīniem

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ja ābolu raža šogad padevusies kārtīga, šeit lieliska ideja, kā tos ieziemot! Ja baida smiltsērkšķu klātbūtne, tad ziniet – smiltsēkšķu garšu jūt nedaudz, izteiktāk jūtama ir apelsīnu garša.

Nepieciešams:
0,5 kg smiltsērkšķu augļu
1 kg ābolu biezenis
2 apelsīni
½ kg ievārījuma cukurs
1 paciņa „Slaidais” ievārījuma cukurs

Pagatavošana:

1) Salasītos smiltsērkšķus saspiež ar stampiņu. Izberž caur sietu. Sulu ielej katliņā.

2) Ābolus (baltie dzidrie, kas labi šķīst)noskalo, nomizo, izņem sēklotnes, sķēlītes liek cepamajā pannā un cep elektriskajā cepepškrāsnī  15 minūtes 180 grādos. Kad izņem no cepeškrāsns tos saspiež , lai veidotos viendabīga masa. Tad pievieno katlā esošajai smiltsēķšķu sulai.

3) Apelsīnus nomizo, attīra no plēvītēm un sīki sagriež. Tos arī liek katlā.

4) Masu uzvāra un tad, samazinot vārīšanas stiprumu, turpina vārīt vēl apmēram 10 minūtes. Neaizmirsti visu laiku maisīt, jo masta var “sēsties” uz katla dibena.

5) Pēc tam lēnām pa daļam pieber cukuru un to iemaisa masā. Nevajag bērt cukuru strauji. Masu pēc uzvārīšanās vara 10-15 minūtes.

6) Izkarsētās burciņās pilda tūdaļ, bet aizvāko tikai tad, kad tās atdzisušas. Burkas pilda diezgan pilnas, jo atdziestot ievārījums saraujas.

Dalīties.

Atstāt Ziņu