Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

6 kokteiļu receptes svelmainās Teksasas un Meksikas noskaņās

Pinterest LinkedIn Tumblr +

a arī tev šī pavasara krasās temperatūras un laikapstākļu maiņas liek sūkstīties, viens no veidiem, kā meklēt vasaras košumu un grādus, ir pagatavot atbilstošu kokteili. Restorāna “Tex-Mex Republic” pārtikas tehnoloģe Aija Ruzaiķe iesaka sešas Teksasas un Meksikas svelmei raksturīgākās kokteiļu receptes, kas būs viegli pagatavojamas arī mājās.

Coronarita

35 ml gaišā tekila
20 ml “Triple Sec”
15 ml svaigi spiesta laima sula
1 pudele (330 ml) „Corona” alus

Pagatavošanas gaita: piepilda blenderi ar smalcinātu ledu. Klāt lej tekilu, “Triple Sec” un laima sulu. Sastāvdaļas maļ līdz tiek iegūta viendabīga masa. Iegūto kokteili lej liela izmēra glāzē, kurai jau iepriekš izveidota „sāls maliņa”. Nobeigumā atver pudeli „Corona” un ievieto to glāzē ar atvērumu uz leju. Rotā ar laima šķēlīti, pasniedz ar 2 salmiņiem.

 

Margarita

30 ml ‏tekilas
30 ml ‏citronu sulas
15 ml ‏liķiera “Cointreau”

Pagatavošanas gaita: sastāvdaļas sakrata šeikerī, kurā iebērts ledus, un izkāš glāzē. Dekorē ar citrona šķēlīti uz glāzes maliņas.

 

Caipirinha

1 laims
3 t.k. cukurs
50 ml kašasa (cachaca – stiprs, kristāltīrs degvīns, kas iegūts no cukurniedrēm)

Pagatavošanas gaita: sagriež laimu, iespēju robežās izņemot baltumus, kas atrodas citrusa vidū, un rada rūgtenu pēcgaršu. Laimu liek glāzē, saspaida, pieber cukuru un samaisa. Klāt lej degvīnu un ber klāt daudz ledu.

 

Tequila Sunrise

50 ml tekilas
15 ml granātābolu sīrupa “Grenadine”
100 ml apelsīnu sulas pārliešanai

Pagatavošanas gaita: sastāvdaļas lej glāzē pa kārtām tādā secībā kā uzrakstīts. Lai kokteilim piešķirtu nevainojamu vizuālo efektu, granātābolu sīrupu lej gar glāzes iekšpusi pēc apelsīnu sulas pievienošanas. Dzērienu vislabāk pasniegt ar atdzesētu svaigi spiestu apelsīnu sulu.

 


Daiquiri

2 ēd.k. gatavu zemeņu
1 t.k. laima sulas
2 t.k. cukura
50ml gaišā ruma

Pagatavošanas gaita: Zemenes, ledu, laima sulu, cukuru un rumu sakuļ blenderī. Pasniedz kokteiļglāzē un rotā ar zemenēm.

 

Tequilla boom

Šim kokteilim ir tikai viena sastāvdaļa – tekila – un to raksturo tā dzeršanas veids. Amerikā populārākais veids tekilas baudīšanai ir “laizi, malko, sūc”! To dara sekojoši:

1) Pasniedz tekilas šotu kopā ar sāli un laima šķēlīti
2) Nolaiza nelielu platību uz rokas starp īkšķi un rādītājpirkstu
3) Uz nolaizītās vietas uzber nedaudz sāli
4) Ar to pašu roku paņem laima šķēlīti un tura to starp īkšķi un rādītājpirkstu.
5) Ar otru roku paņem tekilas šotu
6) Nolaiza sāli no rokas, izdzer tekilas šotu un izsūc laima sulu. Sūcot ārā laima sulu, ir svarīgi pārliecināties, ka tā šķēlīte ir pagriezta pret jums.

Dalīties.

1 komentārs

  1. Hey, paldies par apkopojumu – labs atgādinājums pirms manas dzimšanas dienas ballītes! Tieši domāju, ar ko tad varu pārsteigt viesus – laikam kokteiļu vakars būs īsti vietā. Vienīgā neprecizitāte, ko pamanīju rakstā ir Kaipirinjas kokteilis, kas ir minēts pie teksasas un meksikāņu noskaņām, kaut tas ir Brazīlijas nacionālais dzēriens – sava veida vizītkarte 🙂 Atgriežoties pie tēmas – kādu tekilu labāk ieteiksiet lietot kokteiļos? Es domāju ņemt Sauza: http://www.vynoteka.lv/sauza-silver-1-l-tekila – izklausās pazīstams brends un cena ir adekvāta. Ko teiksiet? Vai būs laba izvēle kokteiļiem? Paveidu domāju ņemt sudraba, jo šķiet, ka kokteiļos tam garša būs asāka? Būšu pateicīga par ieteikumiem 🙂

Atstāt Ziņu