Vārda dienu svin: Jēkabs, Žaklīna

Zaļie un sarkanie tomāti sautēti tomātu pastā

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Anna konkursa “Gatavojam krājumus ziemai!” ietvaros piedāvā recepti, kā pagatavot tomātu salātus. Ziemai tie noderēs gan kā salāti, gan kā mērces pamats, gan tomātu zupu gatavošanai. 

Zaļie un sarkanie tomāti sautēti tomātu pastā

Vajadzēs:
1.5 kg tomātus
500 g sīpolus
700 g burkānus
4 ēd.k cukura
2 ēd.k sāls
100 g eļļas
200 g tomātu pastas

Pagatavošana:
1) tomātus sagriež palielos gabaliņos (lai pārāk neizšķīst), sarīvē burkānus, sīpolus griež pus ripiņās,
2) visu liek katlā, lej eļļu un sautē 40 minūtes
3) beigās pieliek sāli, cukuru, tomātu pastu un pavāra vēl 10 minūtes
4) tīrās burciņās liek iekšā salātus, skrūvē ciet un gāž otrādāk
Gatavs. Labu apetīti!

 

Gatavojam krājumus ziemai!

Marinēti gurķi ķiplokos

Annas plūmju- zemesriekstu ievārījums

Tīnas gaileņu ieziemošanas recepte 

Marinēti kāposti ar kanēli

Ziemas kārums – marinētas sviesta pupiņas 

Ilzes tomātu-sēņu salāti

Violeti gurķīši? Jā, marinēti aronijās!

Ilzes recepte marinētiem puķkāpostiem

Vasaras garšai ziemā- gaileņu kaviārs

Inas marinētie saldie gurķīši

Ābolu- pīlādžu ievārījums

Sēņu soļanka

Uncle ben’s latviešu gaumē

Lonijas kabaču salāti

Skābēti gurķi un tomāti

Marinēti bumbieri ar pīlādžiem Ilzes gaumē

 

Padalies ar savu marinējumu vai ievārījumu recepti arī Tu! Katru nedēļu viena konkursa dalībniece laimēs kārdinošu pavārgrāmatu. Vairāk par konkursu lasi šeit.

Dalīties.

Atstāt Ziņu