Anna konkursa “Gatavojam krājumus ziemai!” ietvaros piedāvā recepti, kā pagatavot tomātu salātus. Ziemai tie noderēs gan kā salāti, gan kā mērces pamats, gan tomātu zupu gatavošanai.
Zaļie un sarkanie tomāti sautēti tomātu pastā
Vajadzēs:
1.5 kg tomātus
500 g sīpolus
700 g burkānus
4 ēd.k cukura
2 ēd.k sāls
100 g eļļas
200 g tomātu pastas
Pagatavošana:
1) tomātus sagriež palielos gabaliņos (lai pārāk neizšķīst), sarīvē burkānus, sīpolus griež pus ripiņās,
2) visu liek katlā, lej eļļu un sautē 40 minūtes
3) beigās pieliek sāli, cukuru, tomātu pastu un pavāra vēl 10 minūtes
4) tīrās burciņās liek iekšā salātus, skrūvē ciet un gāž otrādāk
Gatavs. Labu apetīti!
Gatavojam krājumus ziemai!
Annas plūmju- zemesriekstu ievārījums
Tīnas gaileņu ieziemošanas recepte
Ziemas kārums – marinētas sviesta pupiņas
Violeti gurķīši? Jā, marinēti aronijās!
Ilzes recepte marinētiem puķkāpostiem
Vasaras garšai ziemā- gaileņu kaviārs
Marinēti bumbieri ar pīlādžiem Ilzes gaumē
Padalies ar savu marinējumu vai ievārījumu recepti arī Tu! Katru nedēļu viena konkursa dalībniece laimēs kārdinošu pavārgrāmatu. Vairāk par konkursu lasi šeit.