pgādā “White Book” nupat laidis klajā recepšu grāmatu, kurā apkopotas dažādas cāļa gaļas receptes. Arī šī recepte ir atrodama šajā grāmatā un var tikt pasniegta gan kā gana sātīga uzkoda, gan pamatēdiens.
Sastāvdaļas:
2 PF “Ķekava” cāļa filejas
6 tortiljas
150 g Fetaki siera
1 garais gurķis
1 sarkans sīpols
300 g frī kartupeļu
6 ēd. k. labas majonēzes vai krējuma
1 ēd. k. franču sinepju
2 ēd. k. olīveļļas
2 ķiploka daiviņas
1/2 tējk. raudenes
1/2 tējk. kaltēta bazilika
sāls, pipari
Pagatavošana:
Olīveļļai pievieno sasmalcinātus ķiplokus, raudeni un baziliku, un fileju apmēram uz 1 stundu atstāj marinēties eļļas maisījumā. Pēc tam fileju grilē un griež mazākos gabalos. Pa to laiku cep kartupeļus, gurķi nomazgā un sagriež strēmelēs, sīpolu griež ripās. Majonēzi sajauc ar sinepēm. Uz tortiljas kārto gaļu, gurķus, kartupeļus, sīpolus, sadrupinātu sieru, un visu pārlej ar majonēzes maisījumu. Tortilju satin un uzreiz pasniedz.