Vārda dienu svin: Leonīds, Leonīda

Vistas fileja ietīta Prosciutto, cukīnī un pesto mērcē

Pinterest LinkedIn Tumblr +

lda konkursam – Fiskars Functional Form katla un pannas testam pieteicās, iesūtot vienu no saviem firmas ēdieniem – vistas fileju ietītu Prosciutto, sparģeļu un pesto mērcē. Taču ņemot vērā, ka šobrīd labus sparģeļus grūti nopirkt, šajā gadalaikā Alda tos aizvieto ar cukīnī, kas ir tikpat košs un gards.

Uzdrošinies arī tu pagatavot šo recepti, jo tikai nosaukums šķiet sarežģīts!

Nepieciešams (2 personām):
½ glāze miltu
2 lielas cāļa filejas, sagriezt 8 šķēlītēs
8 šķēles prosciutto (vai kādu citu izteiktas garšas šķiņķi)
1 nelielu cukīnī vai 150 g sparģeļus (sagriezt 2-2,5 cm šķēlītēs)
eļļa cepšanai
100 ml pesto (mājās gatavots vai veikala)
100 ml saldā krējuma
100 ml cāļa buljona
Svaigi zaļumi pasniegšanai

Pagatavošana:
No abām pusēm filejas apbārsti ar sāli un pipariem (nedaudz, jo prosciutto pats par sevi būs sāļš). Apbrūnini filejas un pēc tam pasautē, lai saglabā sulīgumu. Apviļā fileju miltos. Ietin katru fileju šķiņķa šķēlē, atstāj uz šķīvīša.
Apcep cukīnī (vai sparģeļu) gabaliņus tā, lai tie ir vēl kraukšķīgi, bet maigi un gatavi (apmēram 5 minūtes).
Sajauc pesto, krējumu un buljonu kopā mazā bļodiņā.
Uz vidējas uguns, apgriežot apcep ietītās filejas gabaliņus, apmēram 5 minūtes.
Samazini karstumu līdz minimumam, pievieno pesto krējuma maisījumu, pāris minūtes ļauj mērcei pabiezēt, tad pievieno cukīnī. Pasniedz siltu.

Pasniedz kopā ar mandarīnu pistāciju rīsiem.

Nepieciešams:
Rimi meža rīsi
4 mandarīni
150 gr pistāciju
buljons

Pagatavošana:
Uzvāriet rīsus buljonā, aptuveni 10-15 minūtes. Izlobītas pistācijas un mandarīnu pusdaiviņas iemaisīt rīsos un uz pāris minūtēm atstāt, lai ievelkas. Pasniedziet siltus.

Recepte gatavota, izmantojot Fiskars Functional Form pannu un katlu.

Fiskars Funcional Form pannas un katli ir praktiski un funkcionāli. To elegantais un pievilcīgais dizains lieliski papildina jebkuru mūsdienīgu virtuvi. Viss produktu klāsts izgatavots no matēti pulēta nerūsējošā tērauda, un pannas ir klātas ar  izturīgu, nepiedegošu materiālu. Pannu un katlu rokturi ir pārklāti ar silīcija kārtu, kas neļauj tiem slīdēt rokās. Tie ir piemēroti gatavošanai uz indukcijas, kā arī jebkuras citas plīts virsmas, tos var lietot arī cepeškrāsnī līdz pat 200 grādu augstā temperatūrā un bez raizēm var mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā.

 

Atbalsta:

Dalīties.

Atstāt Ziņu