Vārda dienu svin: Guntra, Ginters, Marianna

Vista ar konservētiem persikiem

Pinterest LinkedIn Tumblr +


a esi no tiem, kam patīk vieglas un ātri pagatavojamas receptes, turklāt mīli iepazīt jaunas garšu nianses, iesakām izmēģināt šo recepti. Ēdiens būs gatavs 20-30 minūtēs, turklāt garšu un smaržu buķete būs vienreizēja.

Gatavojām šo recepti uz jaunās Fiskars Functional Form cepšanas pannas, kuras siltuma vadītspēja ir pielāgota katra plīts veida vajadzībām. Mūsu gadījumā gatavojām uz gāzes plīts. Jau drīzumā kādā no mūsu rakstiem pastāstīsim vairāk un padalīsimies iespaidos par šo jauno cepšanas pannu sēriju.

Izmanto QR kodu un skati 
receptes sastāvdaļas savā telefonā!

Nepieciešams (8 porcijām):
5-6 vistas filejas
800 g konservētu persiku (vai aprikožu)
1 glāze (200 ml) dārzeņu vai gaļas buljona
Sāls, garšviela vistas gaļas ēdieniem

Pagatavošana:
Vistas fileju sagriež palielos gabalos. Liek uzkarsētā pannā apcepties. Pievieno sāli, garšvielas. Kad gaļa jau praktiski gatava pievieno buljonu un visu pasautē. Tikmēr atsevišķā bļodā izliek konservētās persiku pusītes un tos sagriež daivās (griezu trīs daļās). Pievieno persikus vistai. Pielej arī konservēto persiku sulu. Turpina sautēt.


Piedevas:
Pieraduma pēc šķita, ka būs vajadzīgas arī kādas piedevas. Tāpēc pagatavojām kuskusu r burkāniem, selerijas sakni un kukurūzu. Vispirms sasutējām kopā smalkos kubiņos sagrieztus burkānus, selerijas sakni un konservēto kukurūzu. Likām traukā, pārbērām ar vienu glāzi (200 ml) kuskusa un to visu pārlējām ar 3 glāzēm (600 ml) verdoša ūdens un ļāvām uzbriest.

Tomēr konstatējām, ka tikpat labi sautēto vistu ar persikiem varētu ēst arī bez jebkādām piedevām vai arī to varētu pasniegt ar svaigi ceptu čiabata maizīti, jo mērcīte sanāk tik garda, ka tajā prasītos pamērcēt maizes gabaliņus. 

Dalīties.

Atstāt Ziņu