audzās mājās gan ikdienā, gan svētku reizēs par neaizstājamu lietu kļuvuši ir dažādu garšu ūdeņu pagatavošana. Garšu ūdeņu klasika noteikti ir citronūdens, kas gan labi garšo, gan vizuāli skaisti izskatās. Tomēr pie ūdens ieliešanas bieži rodas problēmas, jo ūdens mēdz izšļakstīties, jo citrona gabali nelūgti krīt glāzē, nevis paliek ūdens krūzē. Lūk, ideja, kā pagatavot citronūdeni tā, lai tas ne tikai skaisti izskatītos, bet būtu arī viegli ielejams glāzēs, neapšļakstot galdu.
Būs nepieciešami koka iesmiņi. To garums atkarīgs no krūzes izmēriem, kurā citronūdeni gatavosi. Veikalos pieejami ir dažādu garumu izmēri, sākot no 10 cm, beidzot ar 30 un pat 40 cm. Vajadzēs arī citronu/-us, labāk izmēroz mazākus, nekā pārmērīgi lielus, kā arī piparmētru lapiņas.
Nomazgā, nosusina citronus, noskalo piparmētru lapiņas, ja nepieciešams. Citronu sagriež vidēji biezās šķēlītēs. Ņem citrona šķēlīti, to ieloka tā, lai pretējās mizu pusītes praktiski saskartos un miziņas/baltā mīkstuma daļā caurdur ar iesmiņu, tad uz iesmiņa uzdur piparmētru lapiņu, tad atkal citrona šķēlīti. Atkārto, kamēr iesmiņš piesprausts. Pēc tam liek iesmiņu ūdens krūzē un piepilda to ar ūdeni. Ļauj ūdenim nedaudz ievilkties un pasniedz. Pie ūdens ieliešanas iesmiņu var pieturēt pie brīvā gala, lai bez šļakstīšanās varētu ieliet glāzē ūdeni.
Lai noder!