Vārda dienu svin: Līga

Viltotais zaķis ar burkāniem un olām

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sastāvdaļas:
4 lieli burkāni
Sāls
2 tomāti
1 liels sīpols
2.ēd.k. smalki sakapātu pētersīļu
750 g jauktas maltās gaļas
2 olas ( es izmantoju 3 olas)
2. tējk. aso sinepju
2. tējk. maigā paprikas pulvera
1.tējk. sabersta majorāna
Svaigi malti pipari
taukvielas veidnei
2 cieti vārītas olas

Pagatavošana:
1. Nomizotus burkānus liek nedaudz sālītā ūdenī un uz lēnas uguns sautē 15 min, tad izņem no ūdens un rūpīgi notecina.
2. Tomātus nomizo un sagriež 4 daļās, izņem sēklas un mīkstumu sagriež gabaliņos. Arī nomizoto sīpolu sagriež gabaliņos. Olas, tomātus sīpolus un pētersīļus samīca kopā ar malto gaļu un iemaisa sinepes, sāli, paprikas pulveri, majorānu un piparus. Sakarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem.
3. Garenu veidni (tilpums 1,5l) ieziež ar taukvielām. Iepilda pusi maltās gaļas maisījuma. Vidū iespiež vārītas olas, bet pa labi un pa kreisi – burkānus. Liek virsū atlikušo gaļu, rūpīgi saspiež kopā un virsiņu nolīdzina.
4. Veidni liek karstā krāsnī un cep 1 stundu. Pēc tam cepeti izgāž no veidnes, sagriež ne pārāk biezās šķēlēs un pasniedz uz sasildīta šķīvja.

Dalīties.

Atstāt Ziņu