Vārda dienu svin: Guna, Judīte

Variācija par cēzara salātiem

Pinterest LinkedIn Tumblr +

aiku atpakaļ gribējās pagatavot Cēzara salātus, bet izrādījās, ka nav visu nepieciešamo sastāvdaļu. Un tad nu nācās variēt. No tā laika ir skaidrs, ka šo to atstājot, šo to pamainot pa savam – arī sanāk garšīgi salāti. Arī jūs droši drīkstat variēt pa savam.

Sastāvdaļas:
salāti (klasiski – romiešu, taču man bija salātu mikslis – ledus salāti, sarkanie salāti, frisē salāti un rukola)
garneles

Mērcei:
Majonēze (2 paciņas)
Olīveļļa (aptuveni 4 karotes)
Parmezāna siers
Citrons (izmantoju 3, bet tas jāskatās pēc garšas un mērces konsistences)
Pētersīļi (pavisam nedaudz)
Ķiploks (aptuveni 4 daiviņas)
Pipari

Pagatavošana:
Sagatavo mērci. Bļodā sajauc majonēzi ar eļļu, izspiestu citronu sulu, un sasmalcinātu ķiploku. Pieber klāt smalki sarīvētu(gandrīz kā pulveri) parmezāna sieru. Klāt pieber arī dažas, ļoti smalki sasmalcinātas pētersīļa lapiņas, piparus un visu sajauc.
Lielā bļodā ber salātus, ja nepieciešams, saplūkā tos mazākos gabalos. Sajauc ar mērci tieši pirms pasniegšanas. Kārto salātus uz šķīvja, pārkaisi ar garnelēm.

Dalīties.

6 komentāru

  1. cik porcijām tās mērces pietiek? 2 majonēzes varētu sanākt daudz, un cik ilgi viņu pēc tam var turēt?

  2. Zane Zvejniece on

    to CIk- Mērce bija salātu daudzumam, kas pietika mums piecām un vēl palika nedaudz pāri.<br>Cik ilgi turēt? Tu domā, kad nesajaukta vai jau sajaukta ar salātiem? Vispār mērci jāpievieno salātiem, tieši pirms pasniegšanas, tad viss vēl tāds kraukšķīgs un svaigs. Un, kad sajaukti… nu, kā jau salāti, nekas jau nenotiks, ja ēdīs arī vēlāk, nākamajā dienā, piemēram. 🙂

  3. Zane Zvejniece on

    Tāpēc, ka nav vajadzības. Un, tas ļauj variēt ar garneļu daudzumu – likt vairāk, vai, ja kādam garneles nemaz negaršo, var tās vispār nepievienot. 🙂

  4. Tiesi tapec jau tur ir teikt-ka ta ir tikai variacija,nevis originalie salati. Katrs tac taisa ka grib. Un nav labs vai slikts-ir tas,ka garso tev, un kaa garso citiem!

Atstāt Ziņu