Vārda dienu svin: Guntra, Ginters, Marianna

Topinambūru-brokoļu biezzupa

Pinterest LinkedIn Tumblr +

o recepti atradu interneta dzīlēs un nedaudz pavariēju. Oriģinālā, šķiet tika pievienots arī muskatrieksts un rozmarīns.

Ņem recepti līdzi uz veikalu! 
Izmanto QR kodu un skati 

receptes sastāvdaļas savā telefonā!

Nepieciešams:
1 vidējs brokolis
200 gr topinambūri
puspaciņa (100 gr) svaigais siers
1 l buljona (1 kubiņš vai paša vārīts)
šļuciņa olīveļļas (vai lazduriekstu eļļas)
pāris ķiploka daiviņas
1 vidējs sarkanais sīpols
šķipsniņa citronpiparu
šķipsniņa timiāna

Pagatavošana:
1. Topinambūru nomizo (veikalā centieties izmeklēt pēc iespējas gludākus), sagriež pāris centimetru lielos gabaliņos.
2. Brokoļus sadala pa galviņām, izmēra ziņā nedaudz lielākus kā topinambūrus.
3. Sasmalcina sīpolus un ķiplokus, ber tos katlā, pievieno eļļu un timiānu, pāris minūtes apcep un piecas minūtes pasautē ar vāciņu.
4. Ber katliņā topinambūrus un brokoļus un pārlej ar buljonu.
5. Pievieno citronpiparus.
6. Vāra, līdz topinampūra gabaliņos viegli var iedurt dakšiņu un arī brokoļi ir mīksti.
7. Nedaudz atdzesē un sablenderē.
8. Pievieno svaigo sieru.

Pasniegt var gan ar ķirbju sēklām, gan garnelēm, gan grauzdiņiem. Var uzrīvēt atī nedaudz parmezāna siera.

Dalīties.

1 komentārs

Atstāt Ziņu