Marināde:
uz 1 l marinādes (sanāk ~5 puslitra burciņas):
-6 ēd.k želatīna
-2 ēd.k. sāls
-4 ēd.k. cukura
-1.5 ēd.k. etiķa esences
Vajadzēs:
-tomāti
-sīpoli
-smaržīgie pipari,
-lauru lapas
Kā pagatavot:
1) nomazgāju tomātus, nomizoju sīpolus,
2) sagriežu tomātus un sīpolus ripiņās,
3) kārtoju burciņās, lieku iekšā lauru lapas, un smaržīgos piparus
4) želatīnam uzleju aukstu ūdeni, atstāju"uzbriedināties"
5) katliņā leju ūdeni- uzvāru, pielieku sāli, cukuru, etiķa esenci
6) kad ūdens vairs nevarās, pielik uzbriedināto želatīnu
7) lej burciņās marinādi, tā lai dārzeņi pārsegti
8) tad liek katliņā un 15 min, pasterizē
9) skrūvē ciet, atstāj kamēr atdziest un liek ledusskapi vai nes uz pagrabu.
Gatavojam krājumus ziemai!
Signes dzeltenie dārzeņu salāti
Aso ēdienu cienītājiem – adžika
Zaļie un sarkanie tomāti sautēti tomātu pastā
Annas plūmju- zemesriekstu ievārījums
Tīnas gaileņu ieziemošanas recepte
Ziemas kārums – marinētas sviesta pupiņas
Violeti gurķīši? Jā, marinēti aronijās!
Ilzes recepte marinētiem puķkāpostiem
Vasaras garšai ziemā- gaileņu kaviārs
Marinēti bumbieri ar pīlādžiem Ilzes gaumē
Padalies ar savu marinējumu vai ievārījumu recepti arī Tu! Katru nedēļu viena konkursa dalībniece laimēs kārdinošu pavārgrāmatu. Vairāk par konkursu lasi šeit.