Vārda dienu svin: Jēkabs, Žaklīna

Tomāti želejā

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Marināde:

uz 1 l marinādes (sanāk ~5 puslitra burciņas): 
-6 ēd.k želatīna
-2 ēd.k. sāls
-4 ēd.k. cukura
-1.5 ēd.k. etiķa esences

Vajadzēs:
-tomāti
-sīpoli
-smaržīgie pipari,
-lauru lapas

Kā pagatavot:
1) nomazgāju tomātus, nomizoju sīpolus,
2) sagriežu tomātus un sīpolus ripiņās,
3) kārtoju burciņās, lieku iekšā lauru lapas, un smaržīgos piparus
4) želatīnam uzleju aukstu ūdeni, atstāju"uzbriedināties"
5) katliņā leju ūdeni- uzvāru, pielieku sāli, cukuru, etiķa esenci
6) kad ūdens vairs nevarās, pielik uzbriedināto želatīnu
7) lej burciņās marinādi, tā lai dārzeņi pārsegti
8) tad liek katliņā un 15 min, pasterizē
9) skrūvē ciet, atstāj kamēr atdziest un liek ledusskapi vai nes uz pagrabu.

 

Gatavojam krājumus ziemai!

Signes dzeltenie dārzeņu salāti

Marinētas gailenes

Signes vīriešu zapte

Dārzeņu salāti ziemai

Aso ēdienu cienītājiem – adžika

Signes gurķi savā sulā

Zaļie un sarkanie tomāti sautēti tomātu pastā

Marinēti gurķi ķiplokos

Annas plūmju- zemesriekstu ievārījums

Tīnas gaileņu ieziemošanas recepte 

Marinēti kāposti ar kanēli

Ziemas kārums – marinētas sviesta pupiņas 

Ilzes tomātu-sēņu salāti

Violeti gurķīši? Jā, marinēti aronijās!

Ilzes recepte marinētiem puķkāpostiem

Vasaras garšai ziemā- gaileņu kaviārs

Inas marinētie saldie gurķīši

Ābolu- pīlādžu ievārījums

Sēņu soļanka

Uncle ben’s latviešu gaumē

Lonijas kabaču salāti

Skābēti gurķi un tomāti

Marinēti bumbieri ar pīlādžiem Ilzes gaumē

 

Padalies ar savu marinējumu vai ievārījumu recepti arī Tu! Katru nedēļu viena konkursa dalībniece laimēs kārdinošu pavārgrāmatu. Vairāk par konkursu lasi šeit.

Dalīties.

Atstāt Ziņu