alāti virtuvē ir tā disciplīna, kurai vienmēr var pieiet radoši, īpaši, ja savienot mēģini jau pazīstamus produktus un garšas. Šī recepte savulaik tapa apstākļos, kad “mājās nekā nav” un no dažādajiem produktu pārpalikumiem ir jāpagatavo visiem tīkama maltīte. Tiesa, salāti pēc tam ir vairākkārt gatavoti un vienmēr izdodas lieliski.
Lai piedod tās un tie lasītāji, kuriem patīk virtuvē visu svērt un strikti ievērot recepti – šoreiz tiks sniegts tikai nepieciešamo produktu saraksts un to proporcijas salātos, nevis sastāvdaļu daudzums gramos.
Nepieciešams:
Jaunais kāposts
Salami desa
Krievijas siers
Konservēta kukurūza
Liesā majonēze
Sāls
Pagatavošana:
Pirms ķeries pie gatavošanas, ņem vērā, ka salātos sastāvdaļām jāveido šāda proporcija: svaigi kāposti 1/2, salami, siers un kukurūza – otra puse.
Vispirms salīdzinoši smalki sagriež svaigo kāpostu. Liek bļodā. Pievieno nedaudz stienīšos sagrieztu salami desu, sarīvētu Krievijas sieru un nokāstas konservētās kukurūzas. Pievieno nedaudz sāls un majonēzi. Ar majonēzi gan nepārspīlē – vispirms pievieno ēdamkaroti, rūpīgi apmaisi un, iespējams, ar to arī pietiks. Majonēzi vari aizstāt ar grieķu jogurtu, zema tauku satura skābo krējumu.
Salāti gatavi!