Vārda dienu svin: Elza, Ilizana

Spring rolls pildīti ar svaigo sieru

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nezinu, kā latviski būtu Spring Rolls, varbūt pateicoties attiecīgajam gadalaikam varam tos saukt par „Pavasara Rullīšiem”. 🙂

Spring Rolls izcelsme meklējama Āzijas austrumos un dienvidos, kur rullīšus gatavo visdažādākajos veidos, ar visādiem interesantiem pildījumiem. Ķīnas virtuvē tie ir saldeni, pildīti ar pupiņu pastu, tie tradicionāli tiek ēsti Pavasara festivālā (Spring Festival), no kā radies arī to nosaukums – Spring Rolls. Ķīna, Taivāna, Honkonga, Taizeme, Vjetnama, Austrālija, Indonēzija, Čīle – katrā šajā valstī ir sava rullīšu versija, arī Eiropā.

Februāra beigās, kad bijām Taizemē, gandrīz katrā vietā, kur baudījām vietējo virtuvi, gribējās nogaršot Spring Rolls. Taizemē tie bija pildīti ar caurspīdīgajām stikla nūdelēm, dažādiem dārzeņiem un klāt „čillīga” saldskābā mērcīte. Tā nu Taizemes iedvesmota, nolēmu, ka gribēšu izmēģināt pagatavot tos arī Latvijā. Un kāpēc latviešu versija nevarētu būt – „Pavasara Rullīši” pildīti ar Kāruma svaigo sieru? 

Saviem rullīšiem es izmantoju:
Papriku
Saldo, violeto sīpolu
Konservētu kukurūzu
Parmezāna sieru
Kāruma klasisko svaigo sieru
Spring Rolls mīklas plāksnītes
1 olu

Sākam ar to, ka izņemam Spring Rolls sasaldētās plāksnītes no saldētavas, jo tām nepieciešamas apmēram 40 minūtes, lai tās būtu gatavas lietošanai.

Tad sagriežam papriku, saldo sīpolu un Parmezāna sieru mazos, smalkos gabaliņos. Un pievienojam klāt Kāruma svaigo sieru. Visu samaisām.

Ņemam Spring Rolls plāksnīšu iepakojumu, izņemam vienu plāksnīti pirmajam rullītim un pārējās apklājam ar slapju dvieli, lai saglabātu tās mitras un būtu vieglāk manevrējamas. Iepakojumā plāksnīšu ir ļoti daudz, tāpēc tas pietiks vairākām reizēm.

Pirms rullēšanas, ņemam 1 olu un sakuļam to. Šī ola būs nepieciešama, lai apsmērētu plāksnīti pirms likt tajā pildījumu. Ola šajā gadījumā darbosies kā līme, lai sarullējot, mīkla turētos skaistā trupiņā un neatlocītos vaļā, kad tā tiks iemesta vārošajā eļļā.

Tātad – izklājam plāksnīti uz galda, iesmērējam to ar olu, liekam nelielu svītriņu pildījuma (cik resnu grib) un salokam.

Salokam un sarullējam. Tad ielejam katliņā eļļu un uzkarsējam to. Es vispirms salocīju visus rullīšus un tad pa diviem vai trim liku katliņā ar eļļu. Tie apcepās ātri.

Klāt pie tiem pēc paša gaumes var pagatavot kādu garšīgu mērcīti vai izmantot jau gatavu saldskābo mērcīti. Bet šie, pateicoties Kāruma sieram, bija tik krēmīgi un tik garšīgi, ka klāt pat neprasījās nekāda mērcīte! 🙂

Labu apetīti!

 Recepte iesūtīta  svaigā siera recepšu konkursam. Piedalies arī Tu un laimē garšīgas balvas no „Kārums”!
SPIED ŠEIT >>>’Kārums’ svaigā siera recepšu konkurss


Dalīties.

2 komentāru

Atstāt Ziņu