Vārda dienu svin: Antonija, Anta, Dzirkstīte

Spageti Bolognese Spilvas gaumē

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Lai it kā tik ierastam ēdienam – makaroniem, piešķirtu jaunu garšu, pamēģini pagatavot šo. Spageti Bolognese gaumē.

Sastāvdaļas:
Priekš makaroniem:
Spageti (tā lai var satvert saujā, aptuveni 170g);
Baziliks;
100g mīkstā siera (Holandes jeb Krievijas);
Nedaudz sāls, vārot. 

Mērcei:
500g maltas liellopu gaļas (ja nav, tad liellopu  kotlešu masa);
Spilvas tomātu mērce ar saulē kaltētiem tomātiem (aptuveni ¾ no burciņas);
1 sarkanais sīpols;
4 ķiploka zobiņi;
Sāls pipari, citas garšvielas pēc garšas.

Pagatavošana:
1. Nelielā eļļas daudzumā apcep malto gaļu, nedaudz pievienojot sāli un piparus.
(Ja gaļa ir samērā trekna eļļu var gandrīz neliet, tikai iesmērēt pannu).
2. Kad gaļa gandrīz jau gatava, pievieno ne pārāk smalki sagrieztus sīpolus un ķiplokus un cep tālāk, līdz sīpoli un ķiploki paliek gandrīz mīksti. Var pievienot citas garšvielas, piemēram, maltu ingveru.
(Ja maltītē nepiedalās bērni, tad šajā posmā varat pievienot sarkanu sauso vīnu, aptuveni 100 – 150ml, tad karsē, līdz sīpoli un ķiploki kļūst mīkstāki un šķidrums iztvaiko).

3. Tikmēr liek vārīties makaronus, nedaudz pieberot sāli. Vāra 7 min (vai arī kā norādīts uz konkrētās makaronu firmas iepakojuma).
4. Maltajai gaļai pievieno Spilvas tomātu mērci ar saulē kaltētiem tomātiem, samazina karstumu un ik pa laikam apmaisot, sutina.
(Ja mājās ir piens vai saldais krējums, šajā brīdī var pavisam nedaudz pievienot. Piens darīs maigāku, saldais krējums krēmīgāku, burtiski pāris tējk. Pēc garšas un vēlamā rezultāta).
5. Kad makaroni gatavi un nokāsti (šajā posmā var pievienot nedaudz sviesta vai olīveļļas un iemaisīt makaronos, tad makaroni ir mazāk lipīgi un padevīgāki) tiem pievieno lielāko daļu sakapātas bazilika lapas un sarīvētu sieru. Iemaisa/iecilā tos makaronos. Nedaudz siera un bazilika lapiņas atstāj rotāšanai.
6. Uz šķīvja servē makaronus – spageti, pa virsu Bolognese maltās gaļas mērci. Pasniedzot nedaudz uzber sarīvētu sieru un bazilika lapiņas.

Labu apetīti!

Recepte iesūtīta   recepšu konkursam. Piedalies arī Tu un laimē garšīgas balvas no „Spilvas”!
SPIED ŠEIT >>>’Spilva’ recepšu konkurss ‘Pikniks pēc stundas’

Dalīties.

Atstāt Ziņu