Vārda dienu svin: Daina, Dainis, Dainida

Sautēts trusis ar Vidusjūras garšu notīm

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ērtīgs, garšīgs, veselīgs un diētisks nav pārāk bieži sastopama kombinācija pārtikas nozarē, tomēr truša gaļa tai pilnībā atbilst. Tā ir diētiska, satur daudz vērtīgu vitamīnu, minerālvielu un makroelementu, kā arī ir hopoalerģiska, tāpēc droši iekļaujama kā bērnu, tā diabētiķu uzturā. Turša gaļa salīdzinājumā ar citiem gaļas veidiem noteikti ir labākā izvēle gan tiem, kas cieš no liekā svara problēmām, gan vēlas kontrolēt holesterīna līmeni asinīs.

Viens no populārākajiem veidiem, kā pagatavot trusi, ir to sautēt. Tāpēc tavai iedvesmai piedāvājam truša sautējuma recepti, kurā būs sajūtamas Vidusjūras garšu notis.     

Nepieciešams (~10 personām):
2,5 kg truša
3 zariņi rozmarīna
3 vidēji burkāni
2 vidēji sīpoli
3 ķiploka daiviņas
sāls
garšvielu maisījums “Itālija”
eļļa cepšanai

Pagatavošana:
Trusi pirms gatavošanas parasti iesaka 2-8 stundas pamērcēt ūdenī vai pienā, jo tad gaļa sanākšot mīkstāka. Tiesa, ja trusis ir jauns, tad var iztikt arī bez mērcēšanas. Vai nu mērcētu vai nemērcētu, trusis sadala gabalos un ierīvē ar sāli un garšvielu maisījumu. Ņem pannu, uzkarsē tajā eļļu un liek apcepties. Kad tas izdarīts, apceptos gaļas gabaliņus kārto sautējamā katlā. Uz pannas palikušajās taukvielās apcep sasmalcinātu ķiploku, pusripiņās sagrieztus sīpolus, rozmarīna lapiņas. Var apcept arī burkānu ripiņas. Visu liek klāt trusim un pārlej ar ūdeni un baltvīnu proporcijā 2:1 (šajā gadījumā tika lietas 2 glāzes ūdens, 1 – baltvīns). Vēlamais šķidruma daudzums gan ir ļoti individuāls – ja vēlies vairāk mērces, droši vari liet vairāk šķidruma. Katlu liek uz uguns vārīties. Kad šķidrums sāk burbuļot, samazina karstumu un ļauj trusim sautēties aptuveni 1,5 stundas. Ik pa laikam gaļu var apmaisīt. Kad gaļa praktiski mīksta, var nogaršot mērci un gaļu, lai pārliecinātos, vai pietiek sāls. Mērci var atstāt tādu pašu vai arī to var noliet un iebiezināt un pasniegt atsevišķi.

Lai labi garšo!

Dalīties.

1 komentārs

Atstāt Ziņu