Nataša piedāvā sātīgas uzkodas Lieldienu galdam- ar kartupeļiem, sieru un biezpienu pildīti plācenīši.
Sastāvdaļas mīklai:
60ml ūdens
1 ola
100g sviests vai margarīns
1/2 tēj.k sāls
1/2 tēj.k etiķis
ap 2 glāzēm milti
1 tēj.k kurkuma
1 ēd.k piens
eļļa sīpolu cepšanai
Sastāvdaļas pildījumam:
3 nelieli kartupeļi
2 vidēja lieluma sīpoli
50g svaigais siers
100g biezpiens
garšvielas pēc vēlēšanās
cīsiņi – tik, cik gauraušus taisīsim, es uztaisīju 3 un pārējo mīklu kā parastas bulciņas
Gatavojam pildījumu:
Nomizojam un izvāram kartupeļus. Uz pannas nelielā eļļas daudzumā apcepam smalki sagrieztus sīpolus.
Liekam traukā sīpolus, pievienojam kartupeļus, samīcam biezputrā. Biezputrai pievienojam biezpienu, sieru un garšvielas. Izmaisam.
Gatavojam mīklu:
Traukā iesijājam 1,5 glāzes miltus, pierīvējam sviestu. Saberžam drupačās.
Ledus aukstā ūdenī pielejam etiķi.
Olas baltumu atdalam no dzeltenuma. Dzeltenumam pievienojam 1 ēd.k pienu un izmaisam, ar šo smērēsim bulciņas.
Baltumu viegli sakuļam ar sāli, pievienojam ūdeni ar etiķi, izmaisam un pievienojam miltu, sviesta drupačās.
Pievienojam miltus tik, lai mīkla nelīp pie rokām. Mīkla sanāk mīksta, maiga, nelīpoša pie rokām. Ieliekam maisiņā un paturam ledusskapī aptuveni 2 stundas, var arī ilgāk, ja nepieciešams.
Gatavo mīklu izrullējam, lai vieglāk rullēt nedaudz uzberam miltus.
Izrullējam plānu un sagriežam biezās strēmelēs, tā, lai 2/3 cīsiņa būtu ietītas mīklā, bet 1/3 būtu ārā.
Uz izrullētām mīklas loksnēm smērējam kartupeļu pildījumu, tad uz vienas maliņas liekam cīsiņu un sarullējam kopā.
Cīsiņa daļu, kas ir ārpusē iegriežam uz pusēm, lai veidojas kā tādas ausis.
Var arī vienkārši izrullēt mīklu, uzlikt kartupeļu pildījumu, sarullēt un sagriezt, izveidojot bulciņas.
Gatavās bulciņas apsmērējam ar olas dzeltenumu.
Cepam ap 200 grādiem ap 20 minūtēm.
Recepte iesūtīta svaigā siera recepšu konkursam. Piedalies arī Tu un laimē garšīgas balvas no „Kārums”!
SPIED ŠEIT >>>’Kārums’ svaigā siera recepšu konkurss