Vārda dienu svin: Brencis, Audris, Inuta

Sāļie mafini brīvdienas rītam vai ciema kukulim

Pinterest LinkedIn Tumblr +

tvainojiet tās, kuras sākušas tievēšanas maratonu un tās, kuras sākušas gatavoties gavēnim, taču nevarējām nepadalīties ar šo gardo mafinu recepti.
Ideāli brīvdienu brokastīs pie tējas tases vai arī, ja brauc ciemos un vēlies aizvest kādu gardu ciemakukuli.

Ar šīm sastāvdaļām pietiks 15 lielo mafinu pagatavošanai.

Nepieciešams:
2 olas
250 ml skābā krējuma
~ 100 ml eļļas
200-240 g miltu
~ 100 g Krievijas siera (var pievienot arī smalki kapātu šķinķi)
Cepamais pulveris (2 tējkarotes bez kaudzītes)
Ķiploks, dilles, kaltēts baziliks
Sāls, malti melnie pipari

Pagatavošana:
Bļodā sakuļ olas, pievieno eļļu un skābo krējumu. Visu samaisa, lai olas, eļļa un krējums sajaucas viendabīgā masā. Piesijā nepieciešamo daudzumu miltu un cepamā pulvera. Rūpīgi iejauc, lai nepaliek miltu kunkuļi. Tad mīklai pievieno sāli, piparus pēc garšas, pievieno zaļumus, sarīvētu sieru un smalki sakapātus vai caur spiedi izspiestus ķiplokus (uz šo apjomu – 3 daiviņas). Vēlreiz visu rūpīgi samaisa.

Liek sildīties krāsni uz 180 grādiem. Sāk pildīt mīklu mafinu cepamajā pannā (pannā var vēl papildu izmantot arī papīra formītes). Katru formīti piepilda par 2/3, jo mīkla siltumā piebriedīs un izcelsies. Liek uzkarsētā krāsnī uz 20-25 minūtēm.

Var ēst siltus un aukstus.

Dalīties.

Atstāt Ziņu