Vārda dienu svin: Albīns, Albīna

Receptes gardam pašu gatavotam karstvīnam

Pinterest LinkedIn Tumblr +


iemas mēneši un, jo īpaši, Ziemassvētku laiks ir karstvīna slavas mirklis. Tad to baudām gan lai sasildītos, gan uzburtu siltu omulības atmosfēru. Lielākoties baudām jau gatavos veikalos nopērkamos karstvīna dzērienus, ko mājās tikai uzsildām. Tomēr šie „gatavie“ karstvīni nav īsti vīni, bet gan vīnu saturoši dzērieni, kuriem pievienotas garšvielas un diezgan daudz cukura, kas bieži ir atbildīgs par sliktām sajūtām nākamajā dienā.

Tāpēc Elkor Food&Wine vadītāja iesaka šo sildošo dzērienu gatavot pašiem. Tradicionāli karstvīna gatavošanā tiek izmantots pussalds sarkanvīns, bet ļoti labi garšo arī karsts baltvīns un pat sidrs. Vienīgais, ko nevajadzētu pārkāpt – vīnu vajag tikai uzsildīt līdz 70-80 grādiem, nevis vārīt.

Lūk, pāris interesantas karstvīna dzērienu receptes!

 
Klasiskais karstvīns

150 ml pussaldais sarkanvīns
50 ml vīnogu sula
15 ml grenadīna sīrups
Citrona daiviņa
Apelsīna daiviņa
Kanēļa standziņa
  Karstais portvīns
100 ml portvīns

100 ml upeņu sula
Kanēļa standziņa
Krustnagliņas
Apelsīna daiviņa
 
Īpaši sildošais karstvīns
25 ml tumšais rums
150 ml pussaldais sarkanvīns
25 ml citronu sula
Kanēļa standziņa
Muskatrieksti
 
Karstais baltvīns
150 ml pussaldais baltvīns
50 ml balto vīnogu sula
15 ml medus
Kanēļa standziņa
Krustnagliņas
Apelsīna daiviņa

Karstais ābolu sidrs
150 ml naturālais ābolu pussaldais sidrs
50 ml ābolu sula
Kanēļa standziņa
Ābola daiviņa

Dalīties.

Atstāt Ziņu