Vārda dienu svin: Ignats, Virgīnija

Puķkāpostu biezzupa

Pinterest LinkedIn Tumblr +

upu recepšu ir tik daudz, ka gadā katru dienu varētu ēst citu. Šī ir vēl viena alternatīva, ja gribi pamēģināt ko jaunu un interesantu!

Izmanto QR kodu un skati 
receptes sastāvdaļas savā telefonā!

Sastāvdaļas:
~ ½ puķkāposta
4-5 kartupeļi
2 burkāni
1-2 seleriju kāti
1 kausētā siera ‘Dzintars ’paciņa
garšvielas
Pasniegšanai:
Feta siers
ķirbju sēklas
grauzdēta maize

Gatavošana:
Notīra dārzeņus, sagriež kartupeļus mazos gabaliņos, burkānus – šķēlītēs, liek nelielā ūdens daudzumā sautēties,kad tie gandrīz mīksti, pievieno puķkāpostu, kas sadalīts pa rozītēm. Tikmēr uz pannas apcep  un pēc tam nelielā ūdens daudzumā sautē smalki sagrieztu seleriju. Kad visi dārzeņi mīksti, tos nenokāš (ūdeni atstāj, lai veidotos zupas konsistence), tiem pievieno sautēto seleriju, garšvielas (sāli, timiānu, piparus un citus garšaugus), ka arī kausēto sieru, visu sablendē. Pasniedzot pārkaisa ar sadrupinātu Feta sieru un ķirbju sēklām, un piekož grauzdētu maizīti.

Labu apetīti!

Dalīties.

Atstāt Ziņu