Vārda dienu svin: Ausma, Inguna, Ingūna, Inguns, Ausmis

Pīrādziņi ar gardu pildījumu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pīrādziņi, kurus vari ēst uzriez, kamēr silti, vai paņemt līdzi piknikā. Tā notiekti būs ļoti garda uzkoda!

Sastāvdaļas:
Mīklai:
250ml piens + 1 ēd.k piena, ko pievienosim olas dzeltenumam ar ko apsmērēsim pīrādziņus
25g svaigais raugs
1 tēj. sāls
3 ēd.k cukurs
500g milti ( vēl būs nedaudz nepieciešami arī mīcot)
1 ola (baltums- mīklā, dzeltenums -apsmērējot pīrādziņus)
25ml eļļa
75g sviests vai margarīns
1/2 glāze rudzu pārslas

Pildījumam:
100g speķītis
300g smuks gabaliņš kūpinātas cūkgaļas
1 liels sīpols
1/2 paprika
pāris marinēti gurķīši
Spilvas tomātu mērce ar saulē kaltētiem tomātiem
nedaudz eļļa cepšanai

Pagatavošana:
Pienā iemaisām raugu (es piena vietā izmantoju sūkalas).
Bļodā sajaucam olas baltumu ar sāli, cukuru. Pievienojam izšķīdušo raugu ar pienu. Beram klāt miltus (sākumā pusi) un pārslas, samaisām. Izkausējam sviestu, pielejam eļļu un šo maisījumu lejam klāt mīklā. Beram klāt tik miltus, lai mīkla ir maiga, mīksta, elastīga, bet nelīp pie rokām. Liekam raudzēties siltā vietā uz stundu.

Pa to laiku sagatavojam pildījumu:
Sagriežam mazos gabaliņos visas pildījuma sastāvdaļas.
Uz pannas nelielā eļļas daudzumā sakumā apcepam sīpolus, tad pievienojam speķīti, kūpināto gaļiņu, papriku un gurķīšus. Sautējam uz mazas uguns apm. 5-7 minūtes, lai garšas savelkas. Beigās pievienojam tomātu mērci, ļaujam atdzist.

Mīkla ir uzrūgusi un dubultojusies apjomā. Varam to izrullēt un ar glāzi izspiest aplīšus. Var arī mīklu sadalīt mazās vienādās bumbiņās, un tad katru atsevišķi izrullēt un sapildīt. Izveidojam pīrādziņus, pildījumu nežēlojam.

Izveidotos pīrādziņus liekam uz cepampannas virsū uz cepamā papīra ar šuvi uz leju.
Apsmērējam ar sakultu olas dzeltenumu, kam pievienojam ēdamkaroti piena un šķipsniņu sāls. Jo viendabīgāks būs šis maisījums ar ko smērējam, jo skaistāki būs pīrādziņi. Liela nozīme ir arī otiņai ar ko smērējam – jo tā mīkstāka, jo vieglāk apsmērēt un, jo skaistāk izdosies.

 

Recepte iesūtīta   recepšu konkursam. Piedalies arī Tu un laimē garšīgas balvas no „Spilvas”!
SPIED ŠEIT >>>’Spilva’ recepšu konkurss ‘Pikniks pēc stundas’

Dalīties.

Atstāt Ziņu