Vārda dienu svin: Normunds, Stefans

Pildītas olas: 3 dažādi pildījumu varianti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Viegli pagatavojamas olas Lieldienu brīvdienām!

Ar norādīto daudzumu pietiks, lai pagatavotu pa četrām olām ar katru pildījuma veidu. Paredzamais gatavošanas laiks – 45 minūtes. 
 

Asās olas

Olas ar zviedru garneļu salātiem Olas ar anšoviem un sīpoliem

Sastāvdaļas:

4 olas
2 ēd.k. dabīgā majonēze
1 tējk. Dižonas sinepes
0.5 tējk. Santa Maria
Chili Explosion
~30g Santa Maria
Kajēnas pipari

Sastāvdaļas:

4 olas
300 g garneles
1 dl majonēze
2 ēd.k. Dižonas sinepes
0.5 sarkanais sīpols
2 ēd.k. dilles
2 ēd.k. maurloki
2 ml Santa Maria
Tellicherry Black Pepper

Sastāvdaļas:

125 g anšovu fileja
8 cieti vārītas olas
0.5 sarkanais sīpols
2 ēd.k. sasmalcinātas dilles
2 ēd.k. sasmalcināti maurloki
0.5 tējk. Santa Maria
Tellicherry Black Pepper
2 ēd.k. majonēze
2 ēd.k. anšova buljons
(no kārbas)

Pagatavošana:

Vāra olas 8 minūtes,
tad atdzesē aukstā ūdenī.

Sagriež olas uz pusēm,
rūpīgi izņem olu dzeltenumus
un ieliek tos bļodā.

Saspiež ar dakšiņu olu dzeltenumus un sajauc
ar citām sastāvdaļām.

Liek masu atpakaļ olu pusītēs
un pasniedz.

Pagatavošana:

Ieliek olas verdošā ūdenī un
vāra 8 minūtes. Noskalo aukstā ūdenī. Kad atdzisušas, nomizo un sadala uz pusēm. Lai pusītes stabili stāvētu uz šķīvja, var nedaudz nogriezt no olas ieapaļās malas.

Nomizo garneles un liek bļodā. Ja izmanto marinētas vai saldētas garneles, jāizspiež šķidrums, lai nepieļautu, ka salāti kļūst ūdeņaini.

Smalki sakapā sarkano sīpolu,
dilles un maurlokus. Liek bļodā.

Pievieno bļodā pārējās sastāvdaļas un labi samaisa. Liek maisījumu uz vārīto olu pusītēm.

Dekorē ar dillēm un sasmalcinātiem maurlokiem.

Pagatavošana:

Nomizo un sagriež četras no vārītajām olām un liek bļodā.

Sagriež sarkano sīpolu un anšovus, saglabā šķidrumu. Liek sasmalcināto sīpolu un anšovus bļodā.

Pievieno sasmalcinātas dilles, maurlokus, šķidrumu no anšoviem un majonēzi. Apkaisa ar pipariem.

Nomizo un sadala pārējās olas uz pusēm. Noņem daļu zem par olu pusītes, lai tās stāvētu stabili uz šķīvja. Liek maisījumu uz vārīto olu pusītēm. Dekorē ar dillēm. 

Dalīties.

1 komentārs

  1. Olas ar zviedru garneļu salātiem sanāca ideālas. Salātu recepti gan nedaudz pamainīju – nepieliku sīpolus un lokus un dižonas sinepju vietā izmantoju parastās. Tik un tā sanāca ļoti labi!

Atstāt Ziņu