Viegli pagatavojamas olas Lieldienu brīvdienām!
Asās olas |
Olas ar zviedru garneļu salātiem | Olas ar anšoviem un sīpoliem |
Sastāvdaļas: 4 olas |
Sastāvdaļas:
4 olas |
Sastāvdaļas: 125 g anšovu fileja |
Pagatavošana: Vāra olas 8 minūtes, Sagriež olas uz pusēm, Saspiež ar dakšiņu olu dzeltenumus un sajauc Liek masu atpakaļ olu pusītēs |
Pagatavošana: Ieliek olas verdošā ūdenī un Nomizo garneles un liek bļodā. Ja izmanto marinētas vai saldētas garneles, jāizspiež šķidrums, lai nepieļautu, ka salāti kļūst ūdeņaini. Smalki sakapā sarkano sīpolu, Pievieno bļodā pārējās sastāvdaļas un labi samaisa. Liek maisījumu uz vārīto olu pusītēm. Dekorē ar dillēm un sasmalcinātiem maurlokiem. |
Pagatavošana: Nomizo un sagriež četras no vārītajām olām un liek bļodā. Sagriež sarkano sīpolu un anšovus, saglabā šķidrumu. Liek sasmalcināto sīpolu un anšovus bļodā. Pievieno sasmalcinātas dilles, maurlokus, šķidrumu no anšoviem un majonēzi. Apkaisa ar pipariem. Nomizo un sadala pārējās olas uz pusēm. Noņem daļu zem par olu pusītes, lai tās stāvētu stabili uz šķīvja. Liek maisījumu uz vārīto olu pusītēm. Dekorē ar dillēm. |
1 komentārs
Olas ar zviedru garneļu salātiem sanāca ideālas. Salātu recepti gan nedaudz pamainīju – nepieliku sīpolus un lokus un dižonas sinepju vietā izmantoju parastās. Tik un tā sanāca ļoti labi!