Vārda dienu svin: Vineta, Oļegs

Pildīta rupjmaize – karstmaize

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Receptē izmantoju rupjmaizi, jo piknikā tā labi garšo kopā ar alu. Neparasta alternatīva tradicionālajiem ķiploku grauzdiņiem.
Protams, ka var cept arī pildītas baltmaizītes, ķiploku vietā izmantot sīpolu, gaļiņas vietā-desu, pievienot arī sagrieztus marinētus gurķīšus. Pildītas baltmaizītes vairāk līdzinās picai un labāk garšos bērniem.

Sastāvdaļas:
rupjmaizes šķēles (labāk, ja saziedējušas)
kūpināta gaļa
„Spilvas” tomātu mērce ar saulē kaltētiem tomātiem
ola
ķiploka daiviņas

Pagatavošana:
Rupjmaizes šķēlēm izdrupina viducīšus tā, lai pie garoziņas paliek nedaudz mīkstuma.
Pildījumam, sadrupinātu maizes mīkstumu un kubiciņos sagrieztu gaļiņu, sajauc ar sarīvētu vai smalki sagrieztu ķiploku. Pievieno olu un „Spilvas” tomātu mērci ar saulē kaltētiem tomātiem. Ja vēlas, var pievienot sāli, piparus.
Uz sakarsētas un nedaudz ietaukotas pannas liek maizes garoziņas. Ar ēdamkaroti vidiņā liek sagatavoto pildījumu.
Maizītes cep no abām pusēm zeltaini brūnas. Kad gatavās maizītes noņemtas no pannas, kraukšķīgās maliņas vēl var ierīvēt ar ķiploka daiviņu.

 

Recepte iesūtīta   recepšu konkursam. Piedalies arī Tu un laimē garšīgas balvas no „Spilvas”!
SPIED ŠEIT >>>’Spilva’ recepšu konkurss ‘Pikniks pēc stundas’

Dalīties.

Atstāt Ziņu