Dažkārt garšīgākie ir tieši vienkārši un ātri pagatavojami ēdieni. Piemēram, šī recepte noderēs gan uzņemot negaidītus ciemiņus, gan kādā piknikā.
Ar šo daudzumu vajadzētu pietikt 2-4 personām. Pagatavošanas laiks vidēji 15 minūtes.
Nepieciešams:
1 bagete
180 g krēmsiers
1 L izmēra ola
4 šķēles šķiņķa vai bekona
4 saulē kaltēti tomāti
1-2 daiviņas ķiploka
Pagatavošana:
Izgreb bagetes mīkstumu, izgriežot virsējā garozā garenu iedobi. Sajauc sieru ar olu, pievieno sagrieztu šķiņķi un kaltētus tomātus. Masu pilda bagetē un cep 10 minūtes 180 grādos. “Izgrebto maizi noteikti nemet ārā! Sagriez to kubiņos, apslaki ar eļļu un pievieno sasmalcinātu ķiploku. Maizes kubiņus izvieto blakus bagetei un cep vienlaicīgi, lai izveidojas grauzdiņi – noderēs salātiem!” iesaka Rimi Gardēdis un šefpavārs Normunds Baranovskis.