Vārda dienu svin: Jēkabs, Žaklīna

Pikantais tomātu lečo ziemai

Pinterest LinkedIn Tumblr +


Receptes sastāvdaļas:

4 kg tomātu
0,5 kg ābolu (labāk skābu)
4 asie pipari
1 galviņa ķiploka
2 ēd.k. sāls
350 g cukura
200 g 9% etiķa
4 krustnagliņas

Tomātus un ābolus nomazgā un sagriež mazākos gabaliņos, lai vieglāk samalt virtuves kombainā vai sablenderēt.
Jāsamaļ diezgan smalki visas satāvdaļas: tomātus, ābolus, asos pipariņus, ķiploku. Visu masu liek katlā, pievieno sāli, cukuru, etiķi, krustnagliņas un liek uz mazas uguns karsēt 2 stundas. Kad gatavs, atdzesē un pilda tīrās burkās.

Iesūtīts konkursam Gatavojam krājumus ziemai’


Citas tomātu konservēšamas metodes:

 

VĒSMAS TOMĀTI ŽELEJĀ >>

 

ĶEGUMA SALĀTI >>

 

TOMĀTI SAVĀ SULĀ >>

ZAĻO UN SARKAN0 TOMĀTU SALĀTI >> 

 

MARINĒTI GURĶI, TOMĀTI UN PAPRIKA >>

TOMĀTU ‘EZĪŠI’ >>

TOMĀTU-PAPRIKAS LEČO >>

ASAIS TOMĀTU DŽEMS >>

TOMĀTU LEČO >>

TOMĀTI ŽELEJĀ >>

SĒŅU SOĻANKA >>

SKĀBĒTI GURĶI UN TOMĀTI >>

Ieskaties! Dažas tomātu receptes ikdienai

Uzkodas
Zupas
3 pildītu tomātu versijas
Salāti


Dalīties.

Atstāt Ziņu