Receptes sastāvdaļas:
4 kg tomātu
0,5 kg ābolu (labāk skābu)
4 asie pipari
1 galviņa ķiploka
2 ēd.k. sāls
350 g cukura
200 g 9% etiķa
4 krustnagliņas
Tomātus un ābolus nomazgā un sagriež mazākos gabaliņos, lai vieglāk samalt virtuves kombainā vai sablenderēt.
Jāsamaļ diezgan smalki visas satāvdaļas: tomātus, ābolus, asos pipariņus, ķiploku. Visu masu liek katlā, pievieno sāli, cukuru, etiķi, krustnagliņas un liek uz mazas uguns karsēt 2 stundas. Kad gatavs, atdzesē un pilda tīrās burkās.
Iesūtīts konkursam ‘Gatavojam krājumus ziemai’
Citas tomātu konservēšamas metodes:
|
||
Ieskaties! Dažas tomātu receptes ikdienai
Uzkodas
Zupas
3 pildītu tomātu versijas
Salāti