Šo tomātu mērci ar saulē kaltētajiem tomātiem mēģinājām pirmo reizi un bijām patīkami pārsteigti par tās garšu. Kā pagaršojām, tā jau iztēlojāmies, cik labi tā garšotu kopā ar makaronu ēdieniem.
Šoreiz gan izmēģinājām šo mērci, gatavojot picmaizītes. Tās garšo lieliski gan karstas, tikko no krāsns izņemtas, gan arī aukstas. Tās būs laba uzkoda piknikā. Turklāt šādas maizītes var pagatavot ļoti ātri- tā kā, ja pikniks tiešām paredzēts pēc stundas, šādas sacept būtu tīrais nieks! Arī sastāvdaļas, droši vien lielākajai daļai mājās vienmēr ir.
Sastāvdaļas:
baltmaize,
siers
desa (pēc izvēles)
‘Spilvas’ tomātu mērce ar saulē kaltētiem tomātiem
kaltēts baziliks
Pagatavošana:
Baltmaizes šķēles apsmērē ar tomātu mērci, uz tās uzliek desas šķēlītes, pa virsu klāj siera šķēlītes (sieru var arī rīvēt). Maizītes kārto uz cepamās plāts un liek uz dažām minūtēm cepties apmēram 150 grādu karstumā. Ņem ārā, kad siers izkusis un maizes garoziņa kļuvusi skaisti zeltaini brūna. Īsi pirms izņemšanas maizītes apkaisa ar kaltētu baziliku. Maizītes gatavas –krāmē groziņā un aiziet piknikā!
Recepte iesūtīta recepšu konkursam. Piedalies arī Tu un laimē garšīgas balvas no „Spilvas”!
SPIED ŠEIT >>>’Spilva’ recepšu konkurss ‘Pikniks pēc stundas’