eikalos ķiploku grauzdiņi maksā gana dārgi, turklāt nekad nevari zināt, vai grauzdiņi nebūs tik cieti, ka zobus izlauzīsi, vai tie nebūs pārsālīti un vai ķiploks vispār būs jūtams, vai, gluži pretēji, būs tik spēcīgs, ka nevarēs grauzdiņu mutē ielikt. Tāpēc grauzdiņus visērtāk gatavot mājās, turklāt esam atklājušas recepti, kas neprasīs vairāk par 20-30 minūtēm darba virtuvē!
Izmanto QR kodu un skati |
Nepieciešams:
1 kukulis rupjmaizes (izmantojām ķieģelīti)
eļļa
sāls
2-3 ķiploka daiviņas (atkarībā no lieluma)
Pagatavošana:
Sagriež maizi šķēlēs, pēc tam katru šķēli – stienīšos (var arī trīsstūrīšos griezt). Lej pannā eļļu un liek karsēties. Sagatavo salvetes, uz kurām varēs likt nosusināties apceptos maizes gabaliņus. Tad jau arī eļļa ir uzkarsusi un var likt augstā temperatūrā apcepties maizes stienīšus. Cep, cik cietus/mīkstus grib grauzdiņus. Kad tie gatavi liek uz salvetēm notecēties un var pārkaisīt ar sāli (pēc izvēles). Nomizo ķiplokus. Katru maizes gabaliņu ierīvē ar ķiploku. Šādi iespējams panākt, ka ķiploku grauzdiņi patiešām garšo pēc ķiploka, turklāt katram pašam iespējams regulēt, cik kreptīgus gribas grauzdiņus.
Lai labi garšo!
4 komentāru
Tā es gatavoju agrāk, bet tagad- maizes stienīšus salieku uz pannas, kurā ieklāts cepampapīrs. Cepu līdz vēlamai gatavībai, tad saberu bļodā un pievienoju pirms tam sagatavotus , sasmalcinātus ķiplokus ar nedaudz eļļas un sāli. To visu samaisu, apsedzu ar dvielīti un ļauju nadaudz ievilkties. Ieguvums- laiks, "nebojāti" pirksti un ļoti garšīgi. Pamēģiniet!
Veselas "ķieģeļīša" šķēles apcepu tosterī, mezliet padzisušas ierīvēju ar ķiploku, tad ar otas palīdzību ieeļoju ar olīveļļu un mzliet apsālu.Salieku kaudzītē vairākas šķēles un sagriežu vajadzīgā izmēra gabaliņos. Viss ! Tīra panna un nekādu dūmu un sadegušas eļļas.<br>P.s.Ne visi "ķieģolīši" tosterī cepas vienmērīgi. Garozas griežu nost.
šo pamēģināšu