Vārda dienu svin: Elma, Menarda, Elna

Pavasarīgas pankūkas

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pavasarim kā radītas pankūkas – košas un dzīvespriecīgas. Tās noteikti no šķīvja pazudīs vienā mirklī.

Sastāvdaļas:
3 olas
250ml piens
8 ēd.k milti
3 ēd.k cukurs
1 paciņa vaniļas cukurs
1 ēd.k citrona sula
1/3 tej.k sāls
50g puscietais siers
1 ēd.k eļļa
saldēti spināti,1/2 glāze + 1 ēd.k cukurs un 1 tēj.k citrona sula
biešu biezenis 1/2 glāze + 1 ēd.k cukurs un 1 tēj.k citrona sula
burkānu biezenis 1/2 glāze + 1 ēd.k cukurs un 1 tēj.k citrona sula (Biešu un burkānu biezeņa vietā man bija jau rudenī savārītie ievārījumi).

Pildījumā:
biezpiens ar cukuru un apelsīna miziņu.

Pagatavošana:
Sākumā sagatavojam biezeņus.
Burkānu un biešu biezenis man jau ir gatavi ievārījumi-saldie ievārījumi, bet var ņemt svaigu bieti un svaigu burkānu, izvārīt un sablenderēt biezenī. Tad pievienojam katram biezenim cukuru un citrona sulu.
Spināti man bija saldēti, tos atsaldētus sablenderēju ar citrona sulu un cukuru.
Gatavi visi trīs biezeņi.

Tālāk gatavojam mīklu:
Olas kopā ar sāli un cukuru samaisam ar putojamo slotiņu. Iemaisam miltus, eļļu, citrona sulu, uz smalkās rīves rīvētu sieru.
Pienu uzsildam viegli siltu un iemaisam mīklā, maisam ar putojamo slotiņu līdz viendabīgai konsistencei, viss notiek ļoti vienkārši un kunkuļi neveidojas.
Trīs trauki, katrā savas krāsas biezenis. Sadalam vienādi mīklu trīs daļās.
Izmaisam līdz viendabīga.

Uzkarsējam pannu, iesmērējam viegli ar sviestu, bet var arī nedaudz uzliet eļļu. Lejam plānu kārtiņu mīklu, izlīdzinam. Mīkla ir diezgan šķidra.
Cepam uz mazas uguns zem vāka. Kad augšpuse sausa, tad griežam otrādi.
Izcepam visas visas krāsas pankūkas.

No katras krāsas, man sanāca pa 4 pankūkas.

Dažādībai:
Ierullējam pankūkās biezpienu, kas samaisīts ar cukuku un apelsīna miziņu.

Lai vieglak griežās, paturam ledusskapī, lai sabiezē biezpiens. Pasniedzam ar biešu un burkānu aromātiskajiem ievārījumiem.

Sanāca 12 pankūkas un tās pazuda acumirklī, dēlam ļoti patika!

Dalīties.

Atstāt Ziņu