Vārda dienu svin: Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Pašas gatavoti pelmeņi! Garšīgi un izdevīgi!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cik daudz ir cilvēku, kuri neēd pelmeņus, jo nav pārliecināti par veikalā nopērkamo saturu? Cik daudz ir tādu, kam ļoti garšo pelmeņi, taču regulāri tos pirkt veikalā sanāk par dārgu? Risinājums ir gatavot pelmeņus pašai! Tas nav nedz dārgi, nedz piņķerīgi, nedz arī laikietilpīgi. Turklāt to gatavošana var kļūt par jautru ģimenes kopīgu darbošanos!

Sastāvdaļas
Mīklai

600-700 g miltu
2 olas
200 g piena
Pildījumam

~500 g maltās gaļas
sīpols
pipari
sāls

Pagatavošana
Vispirms var pagatavot pelmeņu pildījumu. Liek bļodā malto gaļu, pievieno smalki sakapātu sīpolu, sāli, piparus un visu vienmērīgi samīca. Noliek vēsumā.
! Atceraties, ka pildīt pelmeņos var pilnīgi jebko – kūpinātu gaļu, sieru, zaļumus, tvaicētus, atdzesētus dārzeņus utt.

Tad ķeras pie mīklas gatavošanas. Ieber bļodā daļu miltu, pievieno divas olas. Samīca. Pieber vēl nedaudz miltu un pievieno pienu. Atkal samīca. Pievieno vēl nedaudz miltu. Mīca. Pievieno vēl miltus. Mīca. Tā turpina līdz mīkla paliek ļoti gluda. Tad mīklu sadala 8 vienādās daļās un ietin pārtikas plēvē, lai neapkalst.

Apkaisām darba virsmu ar miltiem. Ņem pirmo mīklas gabaliņu un rullē līdz mīkla kļūst vienmērīgi plāna. Izrullēto mīklu liek uz speciālās pelmeņu formas (manā gadījumā ir forma ar 38 mazām pelmeņu vietiņām). Vietās pretim caurumiņiem, kur mīkla nedaudz ieguļas, ar tējkaroti liek gaļas pildījumu. Kad gaļa pretī visiem formas caurumiņiem salikta, izrullē otru mīklas gabaliņu un klāj pa virsu. Tad ar mīklas rulli spēcīgi rullē formai pārklāto mīklu. Rullēšanas procesā pamazām atdalīsies katrs pelmenītis atsevišķi. Tad pelmeņus izklaidus liek uz kāda šķīvja vai plātes un liek saldētavā. Kad pelmeņi sasaluši, tos var likt kastītēs vai maisiņos un uzglabāt saldētavā. 
Līdzīgi rīkojas ar pārējiem mīklas gabaliņiem. Manā gadījumā no minētā mīklas daudzuma un pildījuma sanāca 152 pelmeņi.

Ja virtuvē darbojas divatā, tad viss process aizņem līdz vienai stundai. Taču tas amaksājas un gala rezultāts arī garšo ļoti labi!

 

Dalīties.

8 komentāru

  1. Natālija Rogova on

    Es esmu no tiem,kas pelmeņus jau sen vairs no veikala neēd,jo šķiet,ka pildījumā nez kas.<br>Man arī ir sava pelmeņu recepte,kas ir dievīga.Piekritīsu,ka nemaz tik daudz laika neaizņem pagatavot pelmeņus,pats galvenais,ka rezultāts varen gards.

  2. Līga Ozoliņa on

    e-rika, esmu redzējusi gan internetveikalos, gan Rito. Droši vien arī citos veikalos, kuros tirgo virtuves piederumus, var atrast! <br>

  3. Līga Ozoliņa on

    Valda, noskaidrojām, ka šo pelmeņu gatavošanai izmantota forma-paplāte vēl no Padomju laikiem. Taču arī šodien varot nopirkt tādas pašas gan tirgos, gan mājsaimniecības preču veikalos.

  4. Līga Ozoliņa on

    Pameklējot internetā, redzams, ka cenas formai robežās no 5 līdz 10 latiem. Cena atkarīga no materiāla, ja plastmasas, tad lētāka, ja metāliska – dārgāka.

Atstāt Ziņu