Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Paprika ar svaigā siera cepurīti jeb Paprikkārums

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Viviāna rosina ar svaigo sieru un citiem gardumiem pildīt papriku. Interesants gardums, ko notiesāt vakariņās vai ar ko pacienāt viesus.

Nepieciešams:
3 sarkanās paprikas
2 nelieli tomātiņi
1/3 neliela cukīni
Ķiploks
Žāvēti tomāti eļļā
1 rīsu paciņa
1 „Kārums” svaigais siers ar zaļumiem
1 „Kārums” klasiskais svaigais siers

Pagatavošana:
Katliņā lej ūdeni un liek vārīties. Verdošā ūdenī uz ~15 minūtēm liek vārīties rīsus. Kamēr rīsi vārās, nomazgā paprikas, sagriež uz 4 daļām (lai izveidojas laiviņas) un iztīra sēklas. Sagrieztās paprikas „laiviņas” liek karstumizturīgā stikla traukā vai pannā. Tad liek bļodā ~ 1 ½ „Kārums” svaigā siera. Tam pievieno smalki sagrieztus ķiplokus (pēc garšas), sakapātus žāvētus tomātus, sagrieztu (nomizotu) cukīni. Tad jau arī rīsi ir izvārījušies. Tos nokāš un ieber bļodā. Ņem karoti un liek nedaudz rīsu katrā paprikas laiviņā. Kad tas izdarīts pa virsu rīsiem bagātīgi liek svaigā siera masu. Sagriež mazās daiviņās nomizotu (vissvieglāk to izdarīt tomātu noblanšējot) tomātu un pa šķēlītei liek uz katras paprikas. Lai paprikas nepiedegtu pa trauka pamatni var liet nedauz olīveļļas (es  izmantoju žāvēto tomātu eļļu) un ūdeni. Tad liek cepeškrāsnī uz ~40-45 minūtēm.

Ar ģimeni sapratām, ka ar šo ēdienu var ļoti variēt. Ja neliek rīsus, bet paprikā pilda tikai svaigā siera masu, tad tas sanāk vieglāks, nav tik sātīgs. Gaļēdājiem varētu patikt, ka pievieno malto gaļu.  

Recepte iesūtīta svaigā siera recepšu konkursam. Piedalies arī Tu un laimē garšīgas balvas no „Kārums”!
SPIED ŠEIT >>>’Kārums’ svaigā siera recepšu konkurss

 

Dalīties.

Atstāt Ziņu